Dag 22 –Let Love Rule- mijn ochtendritueel

By april 6, 2020 Blog

Dag 22 –Let Love Rule- mijn ochtendritueel

Hoe start jij momenteel je dag? Heb jij een bepaald ochtendritueel? Of bepaalde dingen die je doet voordat je de dag écht start? Over het algemeen ben ik niet zo van de routines, omdat ik daardoor minder vanuit flow kan leven, maar ’s ochtends maak ik een uitzondering. Ik noem het dan geen routine maar liever vreugdevolle regelmaat 😉

Op-mezelf-intune-moment

Ik doe al jaren iedere ochtend een ochtendritueel. En het ritueel zelf kan per periode weleens veranderen. Wat wel vaststaat is dat dit ‘op-mezelf-intune-moment’ helemaal is geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Daardoor kost het me ook geen moeite. Sterker nog als het er, vanwege tijdgebrek, eens bij inschiet, dan mis ik het echt. Dan merk ik weer hoeveel energie ik eruit haal en hoeveel kracht het me geeft.

Meditatie en journallen

Ik sta ergens tussen 6 en 7 uur op en ga dan naar mijn meditatiekamertje (dit kan natuurlijk ook een hoekje in je woon- of slaapkamer zijn). ‘s Ochtends vroeg is er nog veel Melatonine (slaaphormoon) in ons lichaam aanwezig, waardoor je een diepere meditatiestaat kan bereiken.Voor het mediteren schrijf ik in mijn ‘journal’, in twee kolommen, op welke gedachten, gevoelens en gedrag ik wil loslaten en wat ik, daarvoor in de plaats, wél wil denken, voelen en doen. Wil je hier meer over weten, lees dat dit blogje wat ik daar eerder over schreef.

Daarna volgt de meditatie. Ik ben tegenwoordig helemaal ‘into’ de meditaties van Dr. Joe Dispenza, die erop gericht zijn om je energiefrequentie te verhogen. Die duren een half uur tot drie kwartier.Als je nog niet gewend bent te mediteren, dan kun je natuurlijk ook een korte mediatie doen van zo’n 10 minuten. Zet hiervoor dan een timer, zodat je niet met de tijd bezig bent. Je kunt de meditatie fijn afsluiten met het stromen van wit licht (dit zuivert namelijk) vanaf je kruin tot aan je voeten.

Ademen

Na de mediatie en het journallen, doe ik een ademsessie a la Wim Hof. Je weet wel the Iceman 😉 Ik doe deze ademhalingsmethode nog niet zo lang, maar ik voel nu al echt enorme verandering in mijn gestel. Ik voel me na de ademsessie echt superfris en helder. Wim Hof heeft een onwijs handige app (Wim Hof Method App) ontwikkelt, die je kunt gebruiken op je smartphone om je te laten begeleiden tijdens de oefening. Een absolute aanrader! De oefening duurt ongeveer een kwartiertje.

Koude douche!

De Wim Hof methode combineert ademhaling ook met kou. Na de sessie jump ik dan ook onder een koude douche. Autssj, dat is wel even wennen inderdaad. Ik doe het als volgt: ik doe de douche aan en ga er dan meteen onder staan, voordat hij is opgewarmd en als beloning wordt het water dan vanzelf warmer. Ik sluit dan ook weer af met koud water.

Dankbaarheid

Na het douchen smeer ik mezelf in met bodylotion, waar ik mijn lichaam bedank voor de kracht en de ondersteuning dat het me biedt. Dankbaarheid is een enorm krachtige emotie, waardoor niet alleen jouw energiefrequentie verhoogd, maar ookhet hormoon oxytocine (ook wel het knuffelhormoon) wordt aangemaakt.

Stabieler en meer evenwicht

Ik trek er inmiddels wel even wat tijd voor uit, mijn ritueel wordt steeds langer hahaha. Maar ik heb het er echt voor over om vroeg voor op te staan, omdat ik het effect ervan heel erg merk. Deze rituelen geven me echt een megaboost, waardoor ik licht en energiek de dag start en stabieler en evenwichtiger in het leven sta.

Wat vind jij fijn?

Je kunt, als je nog geen ritueel hebt, jouw eigen ritueel natuurlijk helemaal inrichten naar jouw eigen wensen en behoeften. Wil je nog een voorbeeld zien van een ochtendritueel, lees dan even mijn oude blogje over dit onderwerp, dat zag er toen net weer even anders uit. Ook een ritueel groeit blijkbaar mee met onze persoonlijke ontwikkeling. 😉

Lfs Caroline ❤️

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten