Mindfulnesstraining

Wil jij minder geleefd worden en meer in het moment zijn? Heb je last van stress en piekergedachten en behoefte aan rust en balans? Of misschien wil je jouw grenzen beter leren bewaken en milder voor jezelf leren zijn?
Wat al deze wensen nodig hebben is dat je opmerkzaam wordt van wat er bij je leeft, dat je jezelf met meer afstand kunt bekijken en de ruimte creëert om bewust te kiezen. Deze achtweekse mindfulnesstraining kan daarin een mooie stap zijn!
Mindfulness betekent het trainen van jouw aandacht of opmerkzaamheid. Door jouw aandacht bewust te leren richten,  kan je meer contact maken met het hier en nu, en leef je minder op de automatische piloot. Je komt meer uit je hoofd en leert jouw denkprocessen en gevoelens te observeren. Hierdoor krijg je meer afstand tot je gedachten en word je minder meegesleurd in de, vaak ondermijnende mentale constructies van het verstand. Je krijgt meer innerlijke rust. Daarnaast merk je, doordat je beter leert voelen, eerder op wat er in jou leeft, waardoor je bewustere keuzes kunt maken.
Ik weet uit ervaring dat mindfulness leidt tot een bewuster en rijker leven en dat gun ik iedereen!

Van geleefd worden naar bewust ‘zijn’

Vaak leven we ons leven vanuit gewoontes en automatismen. Hoewel dat ook zo zijn voordelen heeft,  je hoeft dan niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden, kent het ook een nadelige kant. Het kan er namelijk toe leiden dat je, langer dan goed voor je is, vast komt te zitten in patronen die belemmerend voor je werken. Dit leidt vaak tot symptomen van stress en uiteindelijk tot ziekte en burn-out.

You can’t stop the waves, but you can learn how to surf

Midden jaren 70 ontwikkelde de Amerikaanse wetenschapper, Jon Kabat-Zinn, de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Hij combineerde daarin Oosterse technieken met Westerse psychologie om op een laagdrempelige manier aan te sluiten op de uitdagingen in de westerse wereld. En met succes! De afgelopen veertig jaar zijn er talloze studies gepubliceerd over de effecten van mindfulness, waaruit blijkt dat mindfulness leidt tot positieve veranderingen in ons functioneren en zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. Bovendien verandert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Ervaring Susanne Kolfschoten

“Caroline brengt de training op een erg inspirerende en begrijpelijke manier, waardoor ik nu veel beter weet hoe ik om kan gaan met saboterend gedrag en gedachtes! De training bracht mij een bredere ‘scope’, waardoor mijn hoofd als het ware bereid werd een stapje opzij te doen om zo ruimte te geven aan mijn gevoel en wat mijn hart wenst, wat anders vaak weg gerationaliseerd wordt door mijn hoofd. Ook de mediaties én alle tips & tools creëerde een grotere hoofd-hart-connectie .

Leren door te doen!

Mindfulness is een praktische training: je leert door te doen en door herhaling. De training bestaat uit acht live sessies van 2,5 uur. Tijdens de sessies worden theorie en oefeningen afgewisseld. Daarnaast is er veel ruimte voor het delen van ervaringen. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel uit van de training.

Thema’s die aan bod komen

Leven op de automatische piloot
Ongaan met obstakels
Grenzen leren kennen
Het landschap van stress
Toelaten/accepteren wat er is
Gedachten zijn geen feiten
Goed voor jezelf zorgen
Mindfulness in het dagelijks leven

Na deze training

Deze training zorgt er niet voor dat je altijd blij, probleemloos en zen door het leven gaat. Het biedt jou wel waardevolle tools, technieken en inzichten, die ervoor zorgen dat je bewuster kunt kiezen voor dat wat bij je past en goed voor je is. Je vergroot jouw balans en veerkracht, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Na deze training:

Leef je met meer aandacht en minder op de automatische piloot
Laat je je niet meer meeslepen door jouw gedachten en emoties
Herken je eerder stresssymptomen en weet hoe daarop te reageren
Ervaar je meer tevredenheid, innerlijke rust en balans
Heb je tools in handen om om te gaan met de hectiek van het leven

Wie, wat, waar, hoeveel?

De mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen:  jong of oud, man of vrouw, met of zonder klachten!

De training bestaat uit acht live bijeenkomsten van 2,15 uur (inloop 13 uur, aanvang 13.15) bij Yogastudio Thrive op IJburg. De bijeenkomsten vinden plaats in een groep van ca acht personen op de volgende data:

  • Sessie 1 t/ 3 op zaterdag 10, 17 en 24 september
  • Sessie 4 t/m 7 op zaterdag 1, 8, 15 en 29 oktober (geen sessie op 22 oktober ivm herfstvakantie)
  • Sessie 8 op zaterdag 5 november

Voor de training worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • € 375,- incl. btw particulier (acht bijeenkomsten van 2,15 uur)
  • € 375,- excl. btw zakelijk ZZP
  • € 550,- excl. btw voor werkgever (wanneer training vergoed wordt)

Inclusief persoonlijke intake, trainingsmateriaal (werkboek), coaching gedurende de training (mail/telefoon).
Optioneel: stiltedag €  45 (extra sessie)

Nb. in sommige gevallen kan een mindfulnesstraining door de zorgverzekeraar vergoedt worden. Of, indien van toepassing, vallen onder jouw persoonsgebonden budget, via jouw werkgever.

IK DOE MEE!

Aanmelden en meer info

Om je aan te melden of voor meer info kun je  een berichtje sturen naar: caroline@yourdailyshine.nl of reageer via het contactformulier onderaan deze pagina.

Ik ben Caroline Laan en ik begeleid je graag bij jouw transformatieproces van geleefd worden naar bewust ‘zijn’. Het is mijn missie om mensen bewust te maken van de onbewuste ‘programma’s’ die versluieren wie ze werkelijk, in essentie, zijn. 

Veel mensen zijn door hun opvoeding, maar o.a. ook door de maatschappij en de cultuur waarin we leven, dusdanig geconditioneerd dat ze van zichzelf verwijderd zijn geraakt. Op het moment dat we de middelbare leeftijd hebben bereikt, zijn veel van de keuzes die we hebben gemaakt in ons leven, maar ook ons gedrag en wat we denken en voelen gebaseerd op onbewuste mechanismen en dynamieken. Deze mechanismen zijn zo sterk dat ze, zonder dat je daar erg in hebt, jouw hele leven kunnen bepalen.
Ik help je graag het onbewuste bewust te maken, zodat je kunt ontdekken wie jij bent onder die lagen conditioneringen. Want dan pas kun je, vanuit volledige vrijheid, kiezen voor wat goed bij je past en waar jij gelukkig van wordt. Ik wandel graag een stukje mee op jouw Soul Journey!

Stuur me een berichtje