Mindfulnesstraining

Wil jij minder geleefd worden en meer in het moment zijn? Heb je last van stress en piekergedachten en behoefte aan rust en balans? Of misschien wil je jouw grenzen beter leren bewaken en milder voor jezelf leren zijn?
Wat al deze wensen nodig hebben is dat je opmerkzaam wordt van wat er bij je leeft, dat je jezelf met meer afstand kunt bekijken en de ruimte creëert om bewust te kiezen. Deze achtweekse mindfulnesstraining kan daarin een mooie stap zijn!
Mindfulness betekent het trainen van jouw aandacht of opmerkzaamheid. Door jouw aandacht bewust te leren richten,  kan je meer contact maken met het hier en nu, en leef je minder op de automatische piloot. Je komt meer uit je hoofd en leert jouw denkprocessen en gevoelens te observeren. Hierdoor krijg je meer afstand tot je gedachten en word je minder meegesleurd in de, vaak ondermijnende mentale constructies van het verstand. Je krijgt meer innerlijke rust. Daarnaast merk je, doordat je beter leert voelen, eerder op wat er in jou leeft, waardoor je bewustere keuzes kunt maken.
Ik weet uit ervaring dat mindfulness leidt tot een bewuster en rijker leven en dat gun ik iedereen!

Van geleefd worden naar bewust ‘zijn’

Vaak leven we ons leven vanuit gewoontes en automatismen. Hoewel dat ook zo zijn voordelen heeft,  je hoeft dan niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden, kent het ook een nadelige kant. Het kan er namelijk toe leiden dat je, langer dan goed voor je is, vast komt te zitten in patronen die belemmerend voor je werken. Dit leidt vaak tot symptomen van stress en uiteindelijk tot ziekte en burn-out.

You can’t stop the waves, but you can learn how to surf

Midden jaren 70 ontwikkelde de Amerikaanse wetenschapper, Jon Kabat-Zinn, de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Hij combineerde daarin Oosterse technieken met Westerse psychologie om op een laagdrempelige manier aan te sluiten op de uitdagingen in de westerse wereld. En met succes! De afgelopen veertig jaar zijn er talloze studies gepubliceerd over de positieve effecten van mindfulness, waaruit blijkt dat mindfulness leidt tot positieve veranderingen in ons functioneren en zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. Bovendien verandert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Ervaring Ingrid

“Ik ben de mindfulnesstraining gaan doen, omdat ik me wat minder mee wilde laten slepen door de drukte van alledag. Caroline heeft écht verstand van zaken, heeft veel aandacht voor de groep en weet een erg prettige sfeer neer te zetten. Ik ben iedere week met veel plezier gegaan. De training heeft me meer geleerd dan ik van tevoren had verwacht. Naast de praktische oefeningen, vond ik ook de theorie heel waardevol: door je bewust te zijn van je gedachten en gevoel kun je veel bewuster kiezen hoe je handelt, in plaats van dat je maar geleefd wordt. Kortom: een fijne, waardevolle training!”

Leren door te doen!

Mindfulness is een praktische training: je leert door te doen en door herhaling. De training bestaat uit acht live sessies van 2,5 uur. Tijdens de sessies worden theorie en oefeningen afgewisseld. Daarnaast is er veel ruimte voor het delen van ervaringen. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel uit van de training.

Thema’s die aan bod komen

Leven op de automatische piloot
Ongaan met obstakels
Grenzen leren kennen
Het landschap van stress
Toelaten/accepteren wat er is
Gedachten zijn geen feiten
Goed voor jezelf zorgen
Mindfulness in het dagelijks leven

Na deze training

Deze training zorgt er niet voor dat je altijd blij, probleemloos en zen door het leven gaat. Het biedt jou wel waardevolle tools, technieken en inzichten, die ervoor zorgen dat je bewuster kunt kiezen voor dat wat bij je past en goed voor je is. Je vergroot jouw balans en veerkracht, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Na deze training:

Leef je met meer aandacht en minder op de automatische piloot
Laat je je niet meer meeslepen door jouw gedachten en emoties
Herken je eerder stresssymptomen en weet hoe daarop te reageren
Ervaar je meer tevredenheid, innerlijke rust en balans
Heb je tools in handen om om te gaan met de hectiek van het leven

Ervaring Petra

“Wat ik vooral tijdens de mindfulnesstraining heb geleerd is om beter te voelen. Door mijn drukke leven doe ik veel dingen tegelijk en gehaast. Dingen overkwamen mij dan snel. Ik had er geen grip op. Door de verschillende tools heb ik geleerd dingen met meer aandacht te doen. Vooral de Ademruimte-meditatie pas ik veel toe, ook op mijn werk. Hierdoor sta ik beter stil bij mijn gevoel en kan ik daarna een keuze maken. Het levert mij meer rust op. Wat ik een heel fijn punt vond tijdens de mindfulnesstraining was dat je een vriendelijke en milde houding naar jezelf moet hebben, dat je niet te streng bent voor jezelf. Caroline wist een fijne sfeer te creëren tijdens de trainingsavonden. De groep was niet te groot wat ook erg fijn was. Mindfulness heeft mij veel gebracht, dat gun ik iedereen.”

Wie, wat, waar, hoeveel?

De mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen:  jong of oud, man of vrouw, met of zonder klachten!

Je kunt de mindfulness groepstraining in een groep maar ook individueel volgen:

GROEPSTRAINING OP LOCATIE IN AMSTERDAM 

De training bestaat uit acht live bijeenkomsten van ca 2 uur (aanvang 19.30 uur). De bijeenkomsten vinden plaats in een groep van ca acht personen bij Stadsoase Naar Zee (Bert Haanstrakade 102, Amsterdam/IJburg) op de volgende dinsdagavonden:

De volgende training start in oktober 2024 op de volgende dinsdagavonden:

  • Sessie 1 t/m 4 op 1, 8, 15 en 22 oktober 2024 (29-10 niet ivm vakantie)
  • Sessie 5 t/m 8 op 5, 12, 19, 26  november 2024

Mogelijke vergoeding
Ik ben aangesloten als categorie 1 trainer bij de VMBN en lid van het Mindfulness Register, waardoor de mindfulnesstraining in veel gevallen door de zorgverzekeraar (deels) vergoed wordt. In de Zorgwijzer vind je een overzicht van verzekeraars en vergoedingen: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

De kosten voor de training kunnen, indien van toepassing, soms ook vergoed worden vanuit jouw persoonsgebonden budget, via jouw werkgever.

Voor de groepstraining worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • € 425,- incl. btw particulier (acht sessies van 2 uur)
  • € 425,- excl. btw zakelijk ZZP
  • € 525,- excl. btw voor werkgever (wanneer training vergoed wordt)

Inclusief persoonlijke intake, trainingsmateriaal (werkboek), geleide meditaties en coaching gedurende de training (mail/telefoon).

INDIVIDUELE MINDFULNESSTRAINING OF TRAJECT OP MAAT

Het is ook mogelijk een individuele mindfulnesstraining te volgen op een mooie locatie in Amsterdam.

Het tarief voor de individuele mindfulnesstraining bedraagt 825,- euro ex BTW. Dit is voor 5 sessies van 1,5 uur, een online intake, trainingsmateriaal (werkboek), geleide meditaties en coaching gedurende de training (mail/telefoon). Data in onderling overleg. Een traject kan altijd aangepast worden naar jouw persoonlijke wensen.

Mogelijke vergoeding
Ik ben aangesloten als categorie 1 trainer bij de VMBN en lid van het Mindfulness Register, waardoor de mindfulnesstraining in veel gevallen door de zorgverzekeraar (deels) vergoed wordt. In de Zorgwijzer vind je een overzicht van verzekeraars en vergoedingen: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness  De kosten voor de training kunnen, indien van toepassing, soms ook vergoed worden vanuit jouw persoonsgebonden budget, via jouw werkgever.

 

JA, IK WIL!

Aanmelden en meer info

Om je aan te melden of voor meer info kun je  een berichtje sturen naar: caroline@yourdailyshine.nl of reageer via het contactformulier onderaan deze pagina.

Ervaring Ilja

“De mindfulnestraining heeft me echt geholpen. Caroline creëert een gezellige en veilige sfeer. Heel fijn hoe er elke week een ander thema wordt besproken, waardoor er echt een proces in gang wordt gezet. Ik had zelf burn-out klachten en kwam zo bij deze training terecht, maar raad het echt iedereen aan om te leren meer in het nu te ZIJN en dus minder gehaast, gestrest, etc. Zoals Caroline zo mooi zei: je gaat je niet BETER voelen, maar beter VOELEN. Zodat je weet wat je nodig hebt (het zogenaamde kadootje voor jezelf ).”

Ik ben Caroline Laan en ik begeleid je graag bij jouw transformatieproces van geleefd worden naar bewust ‘zijn’. Het is mijn missie om mensen bewust te maken van de onbewuste ‘programma’s’ die versluieren wie ze werkelijk, in essentie, zijn. 

Veel mensen zijn door hun opvoeding, maar o.a. ook door de maatschappij en de cultuur waarin we leven, dusdanig geconditioneerd dat ze van zichzelf verwijderd zijn geraakt. Op het moment dat we de middelbare leeftijd hebben bereikt, zijn veel van de keuzes die we hebben gemaakt in ons leven, maar ook ons gedrag en wat we denken en voelen gebaseerd op onbewuste mechanismen en dynamieken. Deze mechanismen zijn zo sterk dat ze, zonder dat je daar erg in hebt, jouw hele leven kunnen bepalen.
Ik help je graag het onbewuste bewust te maken, zodat je kunt ontdekken wie jij bent onder die lagen conditioneringen. Want dan pas kun je, vanuit volledige vrijheid, kiezen voor wat goed bij je past en waar jij gelukkig van wordt. Ik wandel graag een stukje mee op jouw Soul Journey!

Stuur me een berichtje