Een krachtig ochtendritueel

By oktober 29, 2018 Your Soul

Een krachtig ochtendritueel

Heb jij een bepaald ochtendritueel? Of bepaalde dingen die je doet voordat je de dag écht start?

De kracht van een ochtendritueel

Ik heb in de loop der jaren, eigenlijk niet eens bewust, mijn eigen ochtendritueel ontwikkeld. Dit ritueel is inmiddels helemaal geïntegreerd in mijn dagelijkse routine, waardoor het me ook geen moeite meer kost dit te doen. Sterker nog als ik het, vanwege tijdgebrek of als ik op vakantie ben, niet doe dan mis ik het echt. Dan merk ik weer hoeveel energie ik eruit haal en hoeveel kracht het me geeft.

Hulp van mijn helpers

Waar mijn ritueel uit bestaat? Het begint eigenlijk al onder de douche. Ik heb er de gewoonte van gemaakt om, terwijl ik sta te douchen (lekker efficiënt ook), mijn ‘hemelse helpers’ (de engelen en mijn gidsen, ja ze zijn er echt!) om hulp te vragen. Het kan zijn dat ik ze vraag me te helpen bij iets wat ik die dag ga doen of ze bijvoorbeeld om hulp vraag bij een thema dat op dat moment speelt in mijn leven. Ik merk dat dit me echt steun geeft en me doet beseffen dat ik er niet alleen voor sta. En hoe fijn is dat! Vervolgens douche ik koud af, het is even doorbijten, maar ik ben dan wel in een keer wakker en helder.

Dankbaarheid

Vervolgens bedank ik, en dit is wel heel intiem hoor hahaha, ieder lichaamsdeel, terwijl ik het insmeer met bodylotion, voor z’n kracht en de ondersteuning die het me biedt. Ik vind dit echt een fijne manier om me bewust te zijn van de magische werking van het lichaam en voel ook steeds sterker hoe krachtig de emotie dankbaarheid is.

Korte meditatie

Na dit badkamerritueel ga ik naar mijn meditatiekamertje (dit kan natuurlijk ook een hoekje in je woon- of slaapkamer zijn) en begin ik een korte meditatie van 10 minuten. Ik zet hiervoor de timer, zodat mijn ritueel niet al te lang wordt. Ik sluit de meditatie altijd af met het stromen van wit licht (dit zuivert namelijk) vanaf mijn kruin tot aan mijn voeten.

Zonnegroet en shaken

Vervolgens doe ik wat korte yogaoefeningen, waaronder een aantal ‘zonnegroeten’. Ik probeer altijd te voelen wat mijn lichaam nodig heeft op dat moment en pas daar mijn oefeningen op aan. Wat ook lekker is om te eindigen met springen of ‘shaken’ zoals dat heet. Dit is een fijne manier om de energie te laten stromen.

Gronden en affirmeren

Ik sluit mijn ritueel af in een lotus en namasté houding (met mijn handen tegen elkaar voor mijn hart) waarbij ik, mezelf bedank voor mijn moed, mijn ‘helpers’ en God (zo noem ik ‘de bron’, maar je kunt hier natuurlijk ook een andere naam voor hebben) bedank voor het leven en voor alle kansen en mogelijkheden die ik krijg aangereikt. Dan volgt nog een korte grondingsvisualisatie waarbij ik mezelf zie als boom met stevige wortels onder mijn voeten, waardoor ik de hele dag stevig geaard ben. En last but not least eindig ik standaard, en deze voel ik in iedere vezel van mijn lichaam, met de affirmatie: ik ben liefde!

Wat is fijn voor jou?

So far, mijn ochtendritueel. Je kunt, als je nog geen ritueel hebt, jouw eigen ritueel natuurlijk helemaal inrichten naar jouw eigen wensen en behoeften. Voel vooral wat fijn voelt en wat past bij jou. Ook kan het ritueel in de loop der tijd veranderen, volg vooral je eigen intuïtie hierin! Je zult zien hoe fijn het is..

Enjoy your day ladies!

Lfs Caroline

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten