ACT COACHTRAJECT

Hoe zou het zijn als je je gedachten minder serieus zou nemen en met een mildere blik naar jezelf zou kijken? Om lastige emoties te kunnen omarmen in plaats van vermijden?

En hoe fijn zou het zijn om contact te maken met wat jij echt belangrijk vindt en daadwerkelijk concrete stappen te zetten om jouw dromen te realiseren?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kan je hierbij helpen!

 WAT IS ACT?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en is een bewezen, op mindfulness gebaseerde aanpak gericht op gedragsverandering. ACT is zogenaamd ‘evidence based’ wat wil zeggen dat de methode een wetenschappelijk basis heeft en dat uit zowel onderzoek als de praktijk blijkt dat de aanpak bewezen effectief is.

Niet vechten, maar omarmen

De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen zaken die je niet kunt beïnvloeden, waaronder de inhoud van jouw gedachten en dat wat je voelt, ten koste gaat van een fijn en waardevol leven.​

Met de ACT methode leer je om jouw gedachten en gevoelens te accepteren en omarmen, in plaats van tegen ze te strijden of ze probeert uit te schakelen of vermijden. Als je gedachten of gevoelens namelijk onderdrukt of je er tegen verzet, dan geef je ze juist meer kracht, gaan ze ‘ondergronds’ en komen ze op een later moment nog sterker terug.

Leven volgens jouw waarden

Het ‘commitment’ element van ACT houdt in dat wij samen gaan onderzoeken wat jouw waarden zijn, zodat je van daaruit leert handelen. Meer inzicht krijgen in wat belangrijk is voor jou, verrijkt het leven en heeft een motiverende en stimulerende werking. Je krijgt letterlijk weer een stip aan de horizon!

Het uiteindelijke doel van ACT  is het ontwikkelen van psychologische veerkracht. Hoe veerkrachtiger je bent, hoe beter je om kan gaan met de vervelende ervaringen die je op je pad tegenkomt. En ook: hoe meer je kunt genieten van de mooie dingen in het leven. Je bent beter in staat om je leven in te vullen op basis van de dingen die voor jou waardevol zijn.

De zes key-elementen van ACT

De ACT methode is gebaseerd op de volgende zes key-elementen:

  • Acceptatie: de eerste stap is het actief uitnodigen van nare gedachten, emoties en alles wat daarbij hoort. Zo breng je precies in kaart wat jou allemaal belemmert en kun je daar mee aan de slag.
  • Defusie: afstand nemen van gedachten zodat deze minder leidend zijn.
  • Zelf als context: zorgen voor een meer flexibele houding naar jezelf toe.
  • Hier en nu: weer in contact komen met wat zich in het hier en nu afspeelt. Jouw zorgen vinden vaak plaats in het verleden of in de toekomst. Met ACT leer je in het heden te leven en op te merken wat er in het nu plaatsvindt.
  • Waarden: ontdekken wat jij belangrijk vindt in je leven.
  • Toegewijd handelen: dingen doen die jij belangrijk vindt en je niet laten leiden door jouw problemen.

In een ACT traject werken wij samen aan bovengenoemde elementen.

MEER ERVARINGEN

HET COACHTRAJECT

Een ACT coachtraject bestaat gemiddeld uit 5 tot 7 sessies. Uiteindelijk is het altijd een traject op maat, afgestemd op jouw ontwikkeling en behoefte. De sessie kunnen zowel live plaatsvinden in Amsterdam, maar ook online via Teams.Na iedere sessie geef ik je oefeningen, waarmee je op jezelf kunt reflecteren en het geleerde direct kunt toepassen in het dagelijks leven.

Voor wie?

ACT kan goed helpen bij, onder, andere burn-out, angst, depressieve klachten en zingevingsvraagstukken.

Investering

Het tarief per sessie bedraagt 100 euro incl. BTW per uur. Het annuleren van een afspraak kan tot 24 uur van tevoren. Afzeggingen daarna worden in rekening gebracht.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is een vrijblijvende kennismaking van ca. een half uur per telefoon of Teams. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kort kennen, bespreken we je coachvraag en leg ik mijn werkwijze uit. Aan de hand daarvan besluiten we al dan niet een coachtraject te starten.

Certificering

Ik ben gecertificeerd ACT coach en tevens categorie 1 Mindfulnesstrainer en ben lid bij de VMBN en het Mindfulnessregister. Ook werk ik volgens de ethische gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO). Zie: www.nobco.nl

Ik ben Caroline Laan en ik begeleid al zo’n tien jaar als trainer en coach mensen bij hun transformatieproces.

Mijn ontwikkelingsproces begon met een wake-up call. Ik werkte destijds als advocaat met bijpassende materiële lifestyle en was diepongelukkig! Op een gegeven moment was ik zover bij mijn kern vandaan geraakt, dat ik in een burn-out terecht kwam. Nu weet ik dat dit het beste is wat me kon overkomen! Het was namelijk de start van mijn Soul Journey, een diepgaand transformatieproces, waarbij ik mezelf opnieuw moest leren kennen. Ik kwam erachter dat fundamentele verandering pas kan plaatsvinden als je weet wat jouw diepere, onbewuste, drijfveren zijn. Hoe waardevol het is om belemmerende patronen objectief te kunnen waarnemen. En hoeveel innerlijke rust het geeft om niet meer te vluchten voor onrust en nare gevoelen, maar deze te doorleven en te helen.  En het mooie is, hoe meer ik bij mezelf kom, hoe fijner mijn leven wordt. Het beoefenen van mindfulness en meditatie heeft daarbij een grote rol gespeeld. Ik leef nu veel minder vanuit controle, maar vanuit inspiratie en flow en dat gun ik iedereen!

Contact

Wil je nadere info of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Mail me dan via onderstaand contactformulier of op  caroline@yourdailyshine.nl of neem telefonisch contact met me op: 06-46117931.

Ik ontmoet je graag!
Liefs Caroline

Mail me voor een afspraak