Wil jij de Shine Update ontvangen?

Meditaties & Podcasts

In mijn podcasts inspireer ik je graag met de inzichten die ik zelf heb opgedaan tijdens mijn Soul Journey, maar ook deel ik daarin (mindfulness) meditaties, oefeningen en visualisaties die je kunnen helpen om steeds beter contact te maken met jezelf, jouw intuïtie en innerlijk weten. Want je weet.. daar zijn alle antwoorden aanwezig!
Volg me op Soundcloud

Mindfulness Bodyscan (MBSR)

De bodyscan is een belangrijke oefening uit de mindfulnesstraining (MBSR). Het idee achter de oefening is om je aandacht steeds weer te richten op het lichaamsdeel wat langskomt in de bodyscan. Je zult merken dat dat niet altijd zo makkelijk is en dat je geest, voordat je er erg in hebt, heel andere dingen aan het doen is. Zo kun je prachtige reizen plannen en complete boodschappenlijstjes maken tijdens een bodyscan 😉 En dat is helemaal niet erg, want dat is hoe de geest nou eenmaal werkt. De oefening bestaat er nu juist uit om jouw aandacht steeds weer terug te halen naar de oefening. Zo train je je mind om steeds weer terug te keren naar het huidige moment. En, als je dit oefent tijdens een meditatie, lukt dat je ook steeds beter in het echte leven, met als bijvangst minder stress en versnipperdheid en meer rust en focus. Veel plezier met de mediatie! En mocht je hier meer over weer leren, kijk dan eens bij mijn aanbod naar de achtweekse MIndfulnesstraining.

Beluister hier de meditatie:

Mindfulness zitmeditatie (MBSR)

De zitmeditatie is een belangrijke oefening uit de mindfulnesstraining (MBSR). De Mindfulnesstraining wordt ook wel aandachttraining genoemd. Door de mind te trainen de aandacht te sturen en te richten op een bepaald punt, lukt het je ook in real life steeds beter om meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Bewezen is dat dit stressverlagend en levenskwaliteitverhogend werkt. Tijdens deze zitmeditatie probeer je steeds weer je aandacht te richten op het focuspunt wat op dat moment aan de orde komt (o.a. geluiden, ademhaling, fysieke sensaties ..). Als jouw mind wordt afgeleid, wat hoe dat ook zal gebeuren, merk je dat even liefdevol op en keer je weer terug naar het focuspunt. Hoe vaker je je aandachtspier oefent, hoe makkelijker dat ook zal worden in jouw dagelijks leven. Veel plezier ermee!

Beluister hier de meditatie:

Mindful yoga deel 1: liggende bewegingsoefeningen (MBSR)

Deze oefening, die voortkomt uit de mindfulnesstraining, leert je met milde aandacht liggende bewegingen uit te voeren, waardoor er, als vanzelf, een proces van innerlijke vertraging op gang komt. Dit zorgt voor rust en ruimte. Daarnaast ontwikkel je een zachte vriendelijke houding, waardoor het je beter lukt om dichtbij de ervaringen van het moment te blijven. Ook kun je erdoor de mogelijkheden van je lichaam meer leren waarderen en de grenzen die je lichaam aangeeft meer leren respecteren. Enjoy!

Beluister hier de meditatie:

Mindful yoga deel 2: staande houdingen (MBSR)

Tijdens deze mindful yoga oefening ga je op een rustige, bewuste manier bewegingen maken vanuit de staande positie. Door op deze rustige manier te bewegen creëer je rust en ruimte en zorgt ervoor dat je beter leert voelen wat er plaatsvindt in jouw lichaam en geest. Het kan ertoe leiden dat je beter leert aanvoelen waar jouw grenzen liggen en hoe je hier op een vriendelijke, liefdevolle manier mee kunt omgaan. Geniet ervan!

Beluister hier de oefening:

Podcast: de kracht van het hart & hartmeditatie

In deze podcast vertel ik over de kracht van het hart. Het hart dat oneindige intelligentie bezit en veel meer is dan alleen een spier! Ook deel ik een hartmeditatie, die zorgt voor een goede hartcoherentie. Deze meditatie vermindert stress, brengt rust en verhoogt daarnaast ook jouw energiefrequentie, waardoor de deur naar flow voor je wordt geopend!

Beluister hier de podcast en meditatie:

Podcast: een momentje voor jezelf & grondingsvisualisatie

In deze podcast deel ik een grondingsvisualisatie met je. Gronden zorgt ervoor dat je loskomt van de drukte in je hoofd en meer contact maakt met jouw lichaam, waardoor je meer in balans komt. Het helpt tegen onrust, piekeren, negatieve gedachten en bij overprikkeling. Neem dus even een momentje voor jezelf, sit back, relax & enjoy!

Beluister hier de podcast en visualisatie: