Weerstandboost: Golden Milk!

By oktober 4, 2017 Blog

Weerstandboost: Golden Milk!

Geschreven door Lotte Janssen

Tijdens de koudere maanden liggen griep, verkoudheden en allerlei kwaaltjes op de loer. Om jezelf zo goed mogelijk tegen ziekteverwekkers van buitenaf te beschermen is het van belang je innerlijk van de juiste voeding (en ontspanning!) te voorzien.

Laat je energie stromen

De natuur heeft ons een aantal kruiden geschonken die hier prima voor geschikt zijn zoals kurkuma, peper, kaneel en gember. Je kunt je ’s avonds omhullen in een dikke pyjama, maar een combinatie van deze kruiden in een Golden milk zal je écht warm maken. De energie gaat ervan stromen en het kan er zo wellicht ook voor zorgen dat je sneller in slaap valt. Bovendien heeft het een ontstekingsremmend effect. In de Ayurveda wordt het al eeuwenlang gebruikt voor het bevorderen van de gezondheid.

Gezonde kruiden

Dit drankje smaakt net zo zoet maar is een stuk gezonder dan de welbekende chocolade melk met een dot slagroom. Heb je de ingrediënten niet in huis? Het loont om deze in te slaan tijdens je boodschappen. Kurkuma is heerlijk in een curry met groenten, kip en rijst. Je kunt het net als gember met kokend water als thee drinken. Kaneel is een fijne toevoeging aan zelfgemaakte (warme) appelmoes, door de havermout of te gebruiken bij het bakken van koekjes. Peper is in allerlei gerechten prima te gebruiken voor net wat meer bite. Maar nu terug naar de Golden Milk! We maken daarvoor eerst een zogenaamde Golden Pasta…

Wat je daarvoor nodig hebt?

  • 1,5 eetlepel kurkumapoeder (ongeveer 20 gram)
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Een halve theelepel peper
  • 130 ml lauw water
  • later toevoegen: 250 melk (rijst-, haver-, amandel-, koe)
  • Kleine steelpan
  • Mok
  • Zo maak je het klaar!

    Verwarm op een laag vuur de ingrediënten in een kleine steelpan. Blijf goed roeren!

    Het kan zijn dat je wat water erbij moet schenken, zorg dat er een gladde, dikke pasta ontstaat. Schep dit in een kommetje.

    Nu kun je een halve tot een hele theelepel van de Golden pasta mengen met 250 ml melk naar jouw keuze.

    Samen verwarm je dit opnieuw in het pannetje wat je hiervoor al hebt gebruikt. Blijf opnieuw goed roeren, wanneer het warm genoeg is schenk je het in een mok.

    Wil je de drank wat zoeter? Voeg dan een theelepel honing of ahornsiroop toe!

    De overige Golden pasta kun je afgedekt ongeveer zeven dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je zin hebt in de Golden milk dan hoef je enkel een theelepel met de melk te verwarmen in een steelpan.

    Geniet ervan!

    Geniet van dit welverdiende en hartverwarmende drankje! 🙂

    Liefs Lotte

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    4 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    trackback

    […] Weerstandboost: Golden Milk! […]

    trackback

    […] Giet een glas appelsap in een steelpannetje en voeg een kaneelstokje toe. Tot slot is ook de Golden Milk uit een van mijn vorige blogs een heerlijke verwennerij voor je lichaam en […]

    trackback

    […] Giet een glas appelsap in een steelpannetje en voeg een kaneelstokje toe. Tot slot is ook de Golden Milk uit een van mijn vorige blogs een heerlijke verwennerij voor je lichaam en […]

    trackback

    […] Giet een glas appelsap in een steelpannetje en voeg een kaneelstokje toe. Tot slot is ook de Golden Milk uit een van mijn vorige blogs een heerlijke verwennerij voor je lichaam en […]

    Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten