Leven vanuit jouw essentie

By oktober 3, 2017 Blog

Leven vanuit jouw essentie

Geschreven door Vanessa Leon

Zinnen als ‘de essentie van het leven’ of ‘leef vanuit jouw essentie’ en ‘liefde is essentie’. Het klinkt zeer aantrekkelijk en hemels, ja dat willen we allemaal. We willen het kunnen en we willen het hebben. Toch vraag ik mij af… begrijpen wij dat woord ‘essentie’ wel echt? Weten wij waar dat over gaat? Staan we daadwerkelijk stil bij de essentie als we onze dagelijkse bezigheden doen? Weten we eigelijk wel wat het is?

Durf te twijfelen

Ik durf aan mezelf te twijfelen in deze en neem het hele gegeven ‘essentie’ onder de loep. En ik nodig jou uit om ook eens te checken wat essentie voor jou is. Het kan zomaar zijn dat je per ongeluk bent gaan geloven wat de ander jou heeft aangepraat over de essentie. Of dat je denkt dat je het voelt maar dat er wellicht een laagje dieper bestaat. Ga je mee op reis met mij? Let’s go naar mijn waarheid die ik sinds kort heb ontdekt.

Voelen en niet denken

Wat versta ik onder het woord ‘essentie’? Daarvoor zal ik om te beginnen mijn mind los moeten koppelen van mijn gevoel. Ik zoek de stilte op om even helemaal te dalen naar de essentie in mij. Ik ga voelen en niet denken. De gedachtes en verhalen komen wel maar ik laat ze lekker en daal vriendelijk verder omlaag, van het hoofd naar het hart. Dus sssssst… Als ik bij mijn hartje aan kom voel ik dat daar een kneuzing zit. Mijn mind wil me met een goed verhaal weer naar boven trekken. Ik besluit niet op deze reddingsactie in te gaan en daal glimlachend verder omlaag.

Essentie is zijn

Dan kom ik op een plek terecht die nieuw voelt. De entrance is gelegen in het hart maar de ruimte die daar ligt is grenzeloos. Het kent geen kaders, begrenzing, hokjes of angst. Ik ben bij de essentie aangekomen, even wennen hoor. Ik kan mijn mind en hart samen in dialoog brengen. Mijn mind stelt mijn essentie de vraag: wat is essentie? Het antwoord is kort en waar… essentie is zijn. Mijn mind heeft hier niets tegen in te brengen. Ja dit is de Truth. Ik twijfel bij deze ook niet aan mijn waarneming. This is it.

De afdaling

Deed je mee met deze reis? De afdaling naar de essentie. Zo nee, probeer het maar. Wellicht ben je er klaar voor. We hoeven er dus niet veel woorden aan vuil te maken. Verrassend hè! De essentie is ZIJN of IS. Misschien is dit voor jou veel te vaag, dat kan en dat mag. Let wel…als dat zo is dan heb je nog geen contact gemaakt met de essentie in jou. Weet je dat ook gelijk:) Niet ready zijn voor dat contact is goed. Je bent nu precies waar je ZIJN moet. In die zin is alles ‘essentie’. Het leven geeft jou namelijk alle kansen en tools om daar te komen. Het is perfect!

Vanuit je hart

Terug gaan naar jouw essentie begint allemaal met het openen van je hart. Soms is het nog zaak om een hoop opgeslagen emoties en pijn te uiten en te helen voordat je bij het hart uitkomt. Weet dus dat emoties jou naar je hart willen leiden. Uit het en deel het. Misschien ben je dat stadium al voorbij en creëer jij al een hoop moois vanuit je hart. Dan is het voor jou heel fijn om genoeg ruimte voor stilte te maken om net even wat dieper in te kunnen dalen naar de Essentie. Ik heb ontdekt dat essentie net een stapje verder is dan hart. Met ‘verder’ bedoel ik niet dat het beter is want wat ik al zei: nu is goed, alles IS in die zin essentie.

Kun jij ontvangen?

Afdalen naar mijn essentie bracht mij een surprise. Die ik graag met jullie deel. Ik voelde daar dat er een groot verlangen gehuisvest is. Namelijk het verlangen naar een partner. Huh? Ik dacht (mijn mind dus) dat je niks verlangt of wil als je bij de essentie uit komt want alles voelt compleet en rijk. Wrong! Bij de essentie voel je jouw zielsverlangen. Je voelt wat echt bij je hoort en wat je dus te wachten staat in dit leven. Ook voel je dat je daarin zelf verantwoordelijk bent. Kun jij ontvangen wat er IS voor jou? Wauw, ik verlang naar de liefde in vrijheid met mijn geweldige partner. Het voelt voorbestemd en waar, te gek! Ik ga stil staan bij mijn ontvang-skills. STIL-staan, komt het binnen? Sssssst…:)

Jouw essentie

Hoe is het met je? Kun je hier wat mee? Welke rol speelt de essentie nu in jouw leven? Zoals je misschien al eens hebt gelezen of gezien ben ik werkzaam als Vocal Coach. Maar ik ben niet zomaar een Vocal Coach. Ik werk vanuit en met de essentie en kan jou helpen via de stem bij jouw essentie uit te komen. Stap voor stap dalen we via het hart steeds dieper en dieper naar dat deel van jou waar je thuis komt en waar jouw ware verlangens liggen. Ik nodig je van harte uit voor een gratis proefsessie. Wie weet tot snel!

Vanessa Leon

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten