Hoe mindfulness mijn leven veranderde

By februari 22, 2023 Blog

Hoe mindfulness mijn leven veranderde

Ben jij ook een hoofdpersoon? Ik kan je geruststellen want dan ben je niet de enige! Ik weet, als voormalig jurist en perfectionist, als geen ander hoe het is om veel vanuit het hoofd te leven, altijd maar bezig te zijn, plannen uit te werken, to do lijstjes af te strepen. Kortom om altijd maar ‘aan’ te staan. Op zich heel efficiënt natuurlijk en je kunt er ook best veel mee bereiken, maar als je dat iets te lang volhoudt en over je eigen grenzen blijft heengaan, dan leidt dat uiteindelijk tot stress, burn-out en fysieke ongemakken.

Geen speelbal meer

Toen ik jaren geleden met het Boeddhisme en mindfulness in aanraking kwam, heeft dat letterlijk mijn leven veranderd. Het heeft me doen inzien dat er meer is dan dat wat er in het hoofd afspeelt. Ook het heeft me geleerd om meer, vanuit de rol van waarnemer, naar mezelf te kijken, waardoor ik meer ruimte kan creëren tot mijn gedachten en emoties, in plaats van als een speelbal te reageren op alles wat er langs komt.

Wat een bevrijding!

En wat een bevrijding is dat zeg! Het geeft niet alleen innerlijke rust, maar zorgt er ook voor dat ik het steeds sneller herken als ik weer in een oud, niet helpend, patroon terecht kom, waarna ik meer bewuste keuzes kan maken. En daarbij kies ik ook niet altijd voor dat wat het beste voor me is, ik ben zeker geen non natuurlijk, maar ook dat is dan een bewuste keuze 😉

Elk moment is een plaats waar je nog nooit geweest bent

Wat ik ook echt als een verrijking ervaar is dat mindful ofwel meer bewust en met aandacht leven, ook echt de kwaliteit van mijn leven heeft verbeterd. Voorheen deed ik veel vanuit gewoonten en op de automatische piloot, waardoor er veel langs me heenging. Nu ik vaker iets met echte aandacht doe, merk ik niet alleen veel meer op, maar beleef ik de dingen ook anders. Een wandeling op straat bijvoorbeeld, wordt ineens een heel andere ervaring omdat ik ineens zie hoe een bloempje uit een stoeptegel groeit, de glimlach opmerk van de persoon die me passeert, mijn voetzolen voel op de grond en de warmte van de zon op mijn huid voel. Het leven wordt daardoor echt een stukje mooier!

Achtweekse mindfulnesstraining

Je merkt al ik ben niet alleen ervaringsdeskundige, maar ook een ware ambassadeur van mindfulness. En ik geef de wijsheden uit het Boeddhisme inmiddels ook, als mindfulnesstrainer, aan anderen door.

Wil jij ook minder geleefd worden en meer ‘zijn’? Ik geef regelmatig, zowel online als live in Amsterdam, mindfulnesstrainingen, waarbij ik je veel tips en tools leer die je nodig hebt om constructief om te gaan met de turbulentie van het dagelijks leven. Je bent van harte welkom!

Omdat het inmiddels ook wetenschappelijk bewezen is dat mindfulness stressreducerend en levenskwaliteitverhogend werkt, vergoeden steeds meer zorgverzekeraars en werkgever een (deel) van de training. Voor meer informatie over de achtweekse mindfulnesstraining klik je hier.

Ik ontmoet je graag! ❤️
Lfs Caroline

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten