Hoe jouw intenties je koers bepalen!

By oktober 24, 2019 Blog
koers

Hoe jouw intenties jouw koers bepalen

Ben jij je bewust van jouw drijfveren en het ‘waarom’ achter de dingen die je wenst en doet?  Ofwel is jouw gedrag en zijn jouw wensen afkomstig vanuit jouw ego of vanuit jouw hart?

De vraag om jezelf te stellen

Dat is de vraag die ik de laatste tijd vaak stel bij de dingen die ik doe en wens. Waarom ik mezelf die vraag stel? Omdat ik heb gemerkt dat mijn intenties de koers van mijn leven bepalen. Hoe zuiverder mijn intenties zijn, hoe meer ik dat in mijn leven aantrek wat ik werkelijk nodig heb en hoe ‘echter’ en authentieker, en daardoor fijner, mijn leven wordt.

Het onbewust opvullen van leegte

Nu ik me hier bewust van ben zie ik ook, hoe vaak mijn ego aan het roer heeft gestaan. Ego heeft een hekel aan nare gevoelens en ik zie nu dat veel van de dingen die ik deed of verlangde onbewust waren bedoeld om een gevoel van ‘leegte’ op te vullen.

Een sterke kinderwens

Om hiervan een voorbeeld te geven. Vijf jaar geleden, zo rond mijn 40e kreeg ik het opeens op mijn heupen en was ik er heilig van overtuigd dat ik nog een tweede kind ‘wilde’. Voor zoverre je hierin iets te ‘willen’ hebt. Dit, terwijl mijn partner Martijn en ik, tot die tijd, heel bewust hadden besloten het bij een kind, onze dochter Kate, te laten.

Mijn gevoel ging een eigen leven leiden

Hoewel ik mijn kinderwens op dat moment heel sterk voelde en dit gevoel bijna een eigen leven ging leiden en de overhand nam, kwam ik op een gegeven moment tot inkeer. Ik werd me er ineens van bewust dat ik graag nog een kind wilde, om mijn gevoel van eenzaamheid en mijn gevoel van ‘alleen zijn’ mee toe te dekken. Ik besefte me ineens dat dit een manier was om het eenzaamheidsgevoel dat ik, al van kinds af aan met me meedroeg en draag, te maskeren. Ik wilde het gat opvullen dat ik voelde. Je snapt dat dit niet echt een goed fundament was om een dergelijke ‘life changing’ keuze op te baseren.

Op tijd om mijn beslissing bij te stellen

Ik ben achteraf dan ook blij dat ik me hier op tijd van bewust werd, waardoor ik, en Martijn was het hier gelukkig ook mee eens, mijn beslissing heb kunnen bijstellen. Kate is overigens ook heel blij met het feit dat ze enigst kind is gebleven (dan hoeft ze niet te delen ;-)).

Neem jouw intenties onder de loep!

Vraag je dus altijd bij alles wat je wenst of verlangt, maar ook bij hetgeen je doet, af: waarom wil ik dit en waarom doe ik dit? En kijk in alle eerlijkheid en zonder oordeel, en dit is soms best lastig, naar jouw intenties. Wat is jouw drijfveer om dit te willen of doen? Wil of doe je dit omdat je iets niet wilt voelen? Doe het dan niet en voel wat er te voelen is. En ja, soms is dat heel spannend, maar neem van mij aan, in the end word je daar altijd beter van en verrijkt het je leven. En geef nou toe, jij leeft toch ook liever vanuit eerlijkheid dan vanuit illusie?

In de Masterclass Moeiteloos Manifesteren op vrijdag 1 november as. ga ik dieper op dit onderwerp in. Ook ‘verklap’ ik daarin de overige ingrediënten die van belang zijn bij het aantrekken van fijne ervaringen in je leven.

Wil jij hierbij zijn? Klik hier voor meer info.
Ik ontmoet je graag!

Lfs Caroline ❤️

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten