Vastzitten in slachtoffergedrag

By oktober 28, 2018 Your Soul

Vastzitten in slachtoffergedrag

Kan jij soms ook zo vastzitten in slachtoffergedrag? Dat je het gevoel hebt dat je helemaal niet datgene aantrekt wat je in je leven wilt aantrekken en vooral dat anderen dat allemaal wel doen.

Verre van helpend

Wat een rotgevoel vind je niet? Ook ik ken dit gevoel maar al te goed. Als ik in een slachtofferbui ben, voel ik me verongelijkt, mislukt, focus ik alleen nog op wat ik niet heb, ben ik jaloers op alle anderen die, in mijn ogen wél al iets bereikt hebben en zie ik nergens meer het goede van in.. Mmmm, erg vervelend en ook verre van helpend lijkt me zo!

het ego gelooft in afgescheidenheid

Het is soms heel moeilijk om je uit dit gevoel te bewegen, omdat het je helemaal over kan nemen. Slachtofferenergie voelt voor mij aan als een zuigende zware energie die allesoverheersend is. Er komt ook boosheid bij kijken en het is een energie die volledig door ego wordt gevoed. Ego gelooft namelijk in dualiteit en in tegenstellingen. In het bestaan van een ik en een zij en in afgescheidenheid. Ego gelooft ook in concurrentie en tekort.

De energie van het hart

Wat me tegenwoordig helpt, is om bewust contact maken met de energie van mijn hart. Ik leg mijn hand op mijn hart en ga bewust met mijn aandacht naar mijn hartgebied. Ik maak contact met hoe mijn hart zich voelt. Vreemdgenoeg is het, in tegenstelling tot de drukte in mijn hoofd, in mijn hart altijd rustig en heerst daar helemaal geen gevoel van afgescheidenheid, maar juist van verbondenheid en eenheid. Hartsenergie is warm en koesterend. Het hart heeft niks te bewijzen, omdat alles al goed is en er ruimte is voor alles en iedereen. Het hart dat weet!

Weer in de flow

Ik merk echt dat dit me echt helpt om naar een ander level te komen, om weer in te tunen op mezelf en het grotere geheel, om contact te maken met het universele veld waarin zich alle wijsheid en liefde zich bevindt. Dit maakt dat de energie weer lichter wordt en het weer gaat stromen, waardoor er vanzelf weer dingen op mijn pad komen waar ik blij van word!

Waarin wil jij geloven? In het ego of het hart?

Liefs Caroline

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten