Overvloed trek je aan!

By februari 6, 2017 Your Life

Overvloed trek je aan!

Geschreven door Alyssa Demkes

Ik heb een vriendin die vorig jaar haar baan vaarwel zei om haar levensdoel na te streven. Met grote ogen heb ik haar het hele jaar bekeken. Hoe dapper ze door het leven ploegde, het ene zelfstandige project na het andere opstartend.

Plek in de wereld

Ze zoekt naar haar plek in de wereld en naar haar manier van werken. Makkelijk is het niet altijd, toch zie ik hoe ze keer op keer op haar pootjes terecht komt. Omdat ze doorziet wat daarvoor nodig is. Ze heeft ontdekt hoe het werkt. En ik heb ontdekt wat zij heeft ontdekt.

Geld is energie

Een aantal maanden geleden vroeg ik of ze mee uit eten ging. Waarop ze zich excuseerde en aangaf dat ze nu keuzes moest maken omdat het geld niet meer uit de hemel kwam vallen. De week erna bezocht ze een duur coachingsevent en kocht ze een nieuwe camera. Toen ik haar vroeg waarom ze dat deed omdat ik dacht dat ze moest bezuinigen zei ze dit: “Geld is energie, het moment dat ik er spaarzaam mee omga, gaat het niet stromen. Als ik het laat stromen, dan komt het bij me terug.” En warempel, vier dagen later landde een opdracht in haar schoot, die de camera en het event goedmaakte.

Spaarzaam

Toch zal ik je eerlijk bekennen dat het me niet goed lukt om mijn gelden te laten stromen. Ik ben spaarzaam opgevoed en word bloednerveus als mijn banksaldo onder een bepaald minimum zakt. Misschien is dit idee van een geldenergiestroom niet helemaal passend voor mij. Terwijl ik hiermee worstel maak ik toch een keuze gebaseerd op deze woorden. Een week later boek ik een kostbare coachingssessie. Ik vind hem eigenlijk te duur, maar ik voel dat ik dit nu wil doen. Als ik zacht mompel of ik een factuur kan krijgen vraagt mijn coach me waarom ik dit zo zacht vraag. Geld is energie zegt ze, dat moet stromen. Waar heb ik dat eerder gehoord?

Prioriteiten stellen

Het is een kwestie van prioriteiten stellen legt mijn coach uit. Als ik iets wil bereiken, dan moet ik investeren. Ik moet tijd, energie en mogelijk geld investeren. Dus ik moet prioriteiten gaan stellen, wil je iets bereiken? Investeer dan! Natuurlijk koop je geen onzinnigheden die je niet nodig hebt, maar als jij voor je werk afhankelijk bent van een goede laptop en de jouwe gaat kapot, dan heb je toch echt een nieuwe nodig. Vertrouw erop dat je de goede keuze zult maken en dan zul je zien dat het altijd goed is. Wees niet bang dat je onverstandig zult zijn.

Angst om uit te geven

Dat komt aan. Ik ben altijd bang dat ik te weinig zal hebben, hoeveel ik ook spaar. Dat leidt ertoe dat ik bang ben om uit te geven en daardoor mis ik dingen die ik wél graag wil doen. Prompt boek ik van mijn spaarsaldo een reis naar Ibiza en geef ik me op voor de opleiding die ik daar wil doen. Ik twijfel er al maanden over. Het geld had ik wel, maar ik wist niet of ik het wilde missen.

Mijn eigen stroom

Als ik een dag later inlog op mijn internetbankieren en zie dat er nog 24 euro op mijn rekening staat, moet ik wel even slikken. Maar dan komt er een email binnen. Een bevestiging van mijn boeking. Met een foto van het paradijs waar ik een week heenga. Wauw! Ik vergeet de 24 euro en staar blij naar de foto’ s op mijn scherm. Mijn geld is aan het stromen, evenals mijn energie en mijn passie!

De ontdekking

Nu zit je misschien nog te wachten op de ontdekking van mijn vriendin. Heel kort samengevat werkt het zo: natuurlijk moet je niet alles wat je hebt blind uitgeven. Natuurlijk ga je jezelf niet in de rode cijfers jagen. Maar als je iets wilt, hoef je ook niet altijd uit angst in een tekort te blijven zitten. Als je je van tevoren druk gaat maken, dan leef je in een tekort. En als je in tekorten gaat denken, dan leef je altijd in de min. Als je in overvloed gaat leven, dan zit je altijd in de plus!

Drie keer ja

Dus de volgende keer dat je jezelf de put in wilt praten over een dure aankoop die een deel van je spaarsaldo opvreet, dan vraag je jezelf dit: ‘Is dit mijn prioriteit? Kan ik het geld missen? Gaat dit mij iets opleveren?’ Drie keer ja? Waarom twijfel je dan nog?!

Alyssa Demkes

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chantal
Chantal
7 jaren geleden

Als spaarzaam persoon vind ik dit een hele goed tip!

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten