Op jezelf Incheck momenten

By oktober 27, 2018 Your Soul

Op jezelf Incheck momenten

Als ik ‘s ochtends onderweg ben naar Shine! Headquarters (mijn kantoortje in Amstelveen ;-)), dan heb ik altijd een ‘op mezelf incheckmomentje’. Omdat ik dan toch niks anders kan doen dan fietsen of autorijden, ga ik dan even bij mezelf na wat er op dat moment bij me leeft, hoe mijn lichaam en de energie aanvoelt en welk thema er op dat moment bij me speelt.

Incheck app

Ook heb ik tegenwoordig een app op mijn mobiel (Alarmed) die me ieder uur een melding geeft met de tekst: ‘check in Caroline <3’ (dat tekstje kan je zelf invoeren) waardoor ik er steeds weer even aan herinnerd word om even, al is het maar kort, op mezelf in te tunen en te voelen wat ik op dat moment voel en om even terug te keren naar het moment, naar het nu.

Bewust zijn

Waarom ik dat doe? Omdat ik heb gemerkt hoe fijn het is om bewust te zijn van mijn ‘zelf’. Het zorgt ervoor dat ik mezelf steeds beter leer kennen, dat ik bepaald gedrag en herhalende patronen steeds sneller herken en kan duiden. Dat ik beter weet wat mijn drijfveren zijn. En die zelfkennis helpt me weer om bewuster te kiezen om bv. mijn gedrag te veranderen, aan te passen of juist te stimuleren.

Wat heb ik nodig?

Nog een fijne bijkomstigheid van die incheckmomenten is dat ik daardoor beter invoel wat ik op dat moment nodig heb. Wat heeft mijn lichaam nodig? Rust of juist dynamiek? Heb ik behoefte aan voeding en zo ja, waar vraagt mijn lichaam om? Stroomt de energie of juist niet en wat kan ik doen om daarin mee te bewegen?

Naar de essentie

Hoe vaker ik naar mijn ‘zelf’ of mij essentie luister, hoe fijner ik het voor mezelf kan maken en hoe meer ik tot bloei kom!

Wat heb jij nu nodig om te bloeien?

Lfs Caroline ❤️

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten