Leef je dromen.. Maar hoe?

By augustus 21, 2017 Your Soul

Leef je dromen.. Maar hoe?

Geschreven door Michèle Bevoort

Het leven te leven dat ik werkelijk wilde en mijn dromen waarmaken was niet altijd zo vanzelfsprekend. Ik ben absoluut door angsten gegaan die mij tegenhielden, en dat doe ik nog steeds. Toch wil ik zo trouw mogelijk zijn aan mezelf en dat wat ik van binnen verlang. En dat betekent ook: angst voelen en aankijken.

Werkelijk vrij

Ik ben een echte ‘soulsearcher’, voor mij is het niet mogelijk om ‘gewoon het leven te leven’. Ik zoek altijd naar de waarheid, waarom dingen zijn zoals ze zijn en hoe ik de wereld en mijn wereld een klein beetje mooier kan maken. Dat is soms wel eens vermoeiend, maar het is wie ik ben. Ik had altijd al een enorme drang naar vrijheid en zocht naar manieren om me werkelijk vrij te voelen. Vrij van angsten, belemmeringen en patronen die we als mens hebben.

Wereld op z’n kop

Toen ik in de twintig was stond mijn wereld op z’n kop toen mijn toenmalige vriend een agressieve vorm van kanker bleek te hebben. Mijn leventje als redacteur bij een glossy magazine, die de wereld over reisde, veranderde helemaal. Om de dood, van iemand waar ik zo van hield, een aantal jaar zo dicht in de ogen te kijken heeft mijn leven voor altijd veranderd. Ook al is hij al jaren mijn ex, ik ben blij en dankbaar dat hij de strijd toen heeft gewonnen en alive and kicking is. Hierna is niets in mijn leven ooit meer hetzelfde geworden als daarvoor, maar ik ben wel begonnen met werkelijk LEVEN (met hoofdletters!). Op dat moment heb ik besloten dat het leven echt veel te kort is om maar half te leven, en dat ik er echt alles uit wilde halen.

Op avontuur

In deze periode kreeg ik te maken met allerlei levensvragen: waarom gebeuren deze dingen, heeft het leven een betekenis, waarom zijn we hier op aarde, waarom ben ik hier, heeft het een reden en een doel? Dat bracht me op een heel nieuw pad, naast mijn werk als schrijver, het pad van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en spiritualiteit. Ik heb zelfs verschillende studies afgerond op dit vlak, waaronder een vijf jarige studie als Levenstherapeut/coach. Dit nieuwe pad was een groot avontuur, diep, intens, liefdevol, pijnlijk, verdrietig en blij tegelijkertijd. Het gevolg van dit alles is wel dat ik me werkelijk vrij voel en supergemotiveerd om mijn dromen écht te leven, ook al lukt dat heus niet altijd in één keer.

Wat is jouw droom?

Wat is jouw droom? Iets wat je altijd hebt willen doen, maar waar je nog niet aan bent begonnen om welke reden dan ook? Een droom waarmaken, iets met passie doen, geeft energie. Wat houd je eigenlijk tegen? Waarom heb je het tot nu toe nog niet gedaan? Er zijn zoveel redenen te bedenken om het niet te doen: het is eng, het kost geld, het kost tijd, je denkt dat je het niet kunt, dat het niet mogelijk is, dat je zult falen, dat je zult slagen en dat je wereld gaat veranderen of dat mensen dan van alles van je verwachten of je bent bang voor de reacties van anderen.

Zelfliefde als basis

Wereldwijd onderzoek van Dove in 2010 toonde aan dat 60% van de meisjes tussen 10 en 17 jaar stopt met doen wat zij leuk vinden -naar het strand gaan, uitgaan, hockeyen, ballet, enzovoorts- vanwege een negatief zelfbeeld. Je hebt zelfvertrouwen en zelfliefde nodig als basis, en dus ook om dromen te laten uitkomen. Achter alle excuses en redenen om iets niet te doen, schuilt één emotie: angst.

Voel je angst!

Stop met uitstellen, maar daarvoor is wel één ding belangrijk… Voel je angst! In sommige gevallen heeft angst een functie; het is onze bescherming tegen gevaar. Maar er is ook angst voor veranderingen. Altijd, wanneer we iets nieuws moeten doen of ervaren, voelen we angst. Soms houdt deze angst ons tegen, we blijven dan hangen in de comfortzone omdat het veilig en vertrouwd voelt. De angst voor verandering kan zo groot zijn dat we liever in een situatie blijven die niet goed voor ons is. Het vergt moed om dit onder ogen te zien, om je leven te veranderen of dromen waar te maken.

Je kunt niet ‘verliezen’

Je zult weerstand ervaren en het zal niet allemaal meezitten, maar als je wacht tot de angst weg is, kun je wachten tot je een ons weegt. De kunst is als het ware door de angst heen te gaan. Als dit je lukt, zullen pijnlijke of hulpeloze gevoelens als vanzelf transformeren naar energie en kracht. Zelfs als het niet wordt wat je ervan had verwacht, dan heb je het in ieder geval geprobeerd en hoef je nooit meer te denken ‘had ik maar…’ Dit vergroot je zelfvertrouwen en misschien brengt het je wel groei, een leerzame ervaring, nieuwe mensen in je leven of heel veel plezier. Op die manier kun je het altijd zien als winst en zul je nooit ‘verliezen’.

Wat zijn jouw dromen? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen en hoor ze heel erg graag.

Michèle Bevoort

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten