Jouw behoeften volgen

By oktober 29, 2018 Your Soul

Jouw behoeften volgen

Vind jij het ook soms lastig om gehoor te geven aan jouw behoeften? Door alle dingen die we van onszelf ‘moeten’ en de aanname dat er van alles van ons verlangd wordt, vergeten we vaak waar wij nou zelf behoefte aan hebben.

Overstromende emmer

En ja, als je dat te lang doet, dan stroomt de emmer op een gegeven moment over (je wordt ziek, gestresst, overspannen etc) en heb je daarna een lange hersteltijd nodig om weer in balans te komen.

Dwingende afspraak

Even ter illustratie. Ik had vanmorgen vroeg een afspraak bij de Rebalancer, dat is een therapeut die middels fysieke aanraking contact maakt met verdrongen emoties (een vorm waar ik overigens zeer van onder de indruk ben en ik iedereen aanraad!) en ik had mezelf voorgenomen om, na afloop van mijn afspraak, mijn speech voor komende zondag voor te bereiden. Iets waarvan ik vond dat ik het eigenlijk al te lang voor me uit had geschoven. Een nogal dringende, of moet ik zeggen, dwingende afspraak met mezelf dus!

De keuze uit twee opties

Maar.. je voelt hem al aankomen. Ik had bij thuiskomst behoefte aan veel dingen, maar aan mijn speech werken kwam niet in het rijtje voor 😉 Nu kon ik kiezen uit twee opties. Of, zoals ik dat in het verleden zou hebben gedaan, dwars door mijn eigen behoefte heengaan en vanuit pure controle en wilskracht toch aan die speech gaan werken. Wat vervolgens natuurlijk helemaal niet gelukt was omdat het dan voor geen meter stroomt. Of, en daar heb ik dus voor gekozen.. op een bedje in de zon in de tuin gaan liggen en alles wat er vanmorgen los is gekomen de tijd geven om in te dalen en tot mezelf te komen.

Prioriteiten stellen

Nu snap ik natuurlijk dat het niet altijd mogelijk is om in de ‘op jezelf intune’ modus te gaan, omdat we nu eenmaal drukke levens leiden en er soms ook echt dingen moeten gebeuren. Toch denk ik dat het ook vaak te maken heeft met het stellen van prioriteiten. Want van wie moeten we al die dingen? Negen van de tien keer moeten we dat van onszelf denk je niet?

Naar ons gevoel luisteren

Laten we dus ons leven verrijken door vaker naar ons gevoel te luisteren, door jezelf vaker de vraag stellen: wat heb ik nu nodig? Door meer mee te bewegen en toe te geven aan de energie van het moment, laad je sneller op en gaat het daarna vanzelf weer stromen! En het bewijs is er, want terwijl ik op mijn bedje lag, kreeg ik het idee voor deze blog. En die speech? Die kom er vast zo ook wel uitrollen (en anders maar niet) 🙂

Wat heb jij op dit moment nodig?

Lfs Caroline
Founder Shine!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lieke Meertens
6 jaren geleden

Wat leuk om deze berichten van jou te lezen Caroline! 🙂

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten