Je beter voelen..? Met chocola of met échte liefde?

By januari 25, 2018 Your Soul

Je beter voelen..? Met chocola of met échte liefde?

Geschreven door Marjolein Fletterman

Vandaag heb ik zo’n dag. Dat ik het even niet meer weet. Welke richting moet ik nu op? Wat wil ik echt? Gaat het ooit helder worden? Uit een reflex wil ik bijna de kast opentrekken en naar de chocola reiken. Nee… ik heb lang geleden besloten dat chocola het allerlekkerst smaakt op het moment dat ik mij ook het allerlekkerst voel!

Trek!!!

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb een tijd gehad dat ik op zo’n moment structureel naar een stuk chocola greep. Of een stuk taart. Zelfs een glas wijn. Er is zelfs een tijd geweest dat ik mijn jas aantrok en naar de supermarkt liep om iets lekkers (lees ongezond) te halen wanneer ik niks in huis had.

Hele reep

Hoe zit dat nou eigenlijk? Waarom grijpen we naar dat lekkere en verslavende spul op het moment dat we het even niet meer weten? Voelen we ons daardoor echt beter? Hebben we dan serieus geleerd dat het even niet meer weten gelijk staat aan niet gelukkig zijn en niet goed (genoeg) zijn? Is dat een reden om onszelf nog meer te kwellen? Want zo voelde het voor mij als ik niet één stukje chocola nam, maar die hele reep. Ik voelde me nog steeds niet beter. Sterker nog, ik ging me steeds slechter voelen! En vooral over mijzelf. Vond mijzelf maar waardeloos. Nee, dát helpt om je uit je dal te halen! Niet dus.

Opvullen van leegte

We zijn geneigd om dat gat meteen te vullen. Een leegte, want in feite is het dat. Een stukje niemandsland. Afgesloten van je ware ik. Welke gevoelens willen er werkelijk gehoord en gezien worden tijdens deze chocodip? Het kan zijn dat je ergens mee bezig bent waar je diep van binnen niet mee bezig wilt zijn. Misschien zit je in een baan of relatie waar je niet gelukkig van wordt, zoals bij mij destijds onder andere het geval was. Of misschien ben je niet tevreden met je lijf. Het waarom hoef je niet meteen te weten. Waar het om gaat is dat je jezelf leert kennen en leert weten wat voor jou werkt om je beter te voelen. Echt beter. Los van de chocola.

Het is OK

Wil je weten wat voor mij werkt? Ik geef mijzelf een peptalk. Een personal empowerment praatje. Als het voor mij werkt, werkt het wellicht ook voor jou! Komt ‘ie: “Het is OK om het even niet meer te weten! Het is OK om even niet te weten welke richting je op moet gaan. Het is OK om even niet te weten welke stappen je mag zetten. Het is OK om even geen helderheid te hebben. Het is OK! Jij bent OK! Altijd!”

Verbinding met jezelf

Dit geeft mij in ieder geval een veel beter gevoel dan in één keer die reep opeten. Het geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn. Met gevoel en al. Precies zoals ik ben. Vanuit dit gevoel ontstaat die heerlijke flow, voel ik dat de moeiteloosheid weer gaat stromen. En dan weet ik, vóel ik, waar de leegte voor staat die ik wilde vullen…. De verbroken verbinding met mijzelf. Werk aan de winkel dus 😉

Kijk, en op zo’n moment smaakt mijn favoriete chocola echt het allerlekkerst!

Liefs, Marjolein

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
judith f
judith f
8 jaren geleden

Mooi Marjolein…
Ik heb als opdracht gekregen om na te denken over wat mij blij maakt…. Elke avond 7 dagen lang… Ook mooi.
Judith

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten