In 5 stappen naar synchronisch leven

By januari 5, 2018 Your Soul

In 5 stappen naar synchronisch leven

Geschreven door Lieke Meertens

Synchroniciteit. Je hebt vast wel eens van het woord gehoord. Spiritueel Goeroe Deepak Chopra gebruikt het woord veelvuldig. Hij doelt daarmee op zinvolle toevalligheden in je leven. Je ontmoet precies de juiste mensen, je leest de juiste boeken en krijgt precies de adviezen waar jij op zat te wachten. En dan.. neemt je leven een gelukkige wending. Je komt volledig in je kracht te staan en je wensen worden spontaan vervuld. Klinkt goed, toch?

Toeval of…?

Terwijl ik op de bank lig, komt op de radio Janis Joplin voorbij. “O Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz.” Met een kop jasmijnthee in mijn handen, draait mijn gezicht naar links. Recht voor mijn huis parkeert een auto. Zie ik dat goed? Yep, het is een Mercedes Benz. Dit is slechts een klein voorbeeld van een synchroniciteit. Voor mij betekenen deze gebeurtenissen veel. Ze laten me zien dat ik helemaal op mijn juiste pad loop. Ook al zit ik op dit moment gewoon even op de bank thee te drinken, om uit te puffen van mijn drukke week: nog steeds loop ik op mijn gelukspad, waarin ik vol in mijn kracht sta. Het universum laat mij dit vrijwel dagelijks zien door synchroniciteiten. Soms sporen deze toevalligheden me aan tot actie. En soms, zoals dit liedje, is het gewoon even een teken om me gerust te stellen.

Synchroniciteiten kunnen ook veel grootser zijn. Levensveranderd. Zo las ik vandaag het verhaal van een vrouw die na twintig jaar weer dolgelukkig is met haar jeugdvriend. Hoe het contact na al die jaren tot stand kwam? Toen ze haar zolder opruimde, viel er een oude agenda naar beneden. Op de datum van 24 maart. ‘Luc jarig,’ stond daar. Haar jeugdliefde. En die dag was het precies… 24 maart. Ze besloot hem een mail te sturen. Hij reageerde enthousiast en inmiddels zijn ze zielsgelukkig samen.

Zo zie je maar. Je leven kan een gelukzalige wending nemen als de synchroniciteiten in jouw leven toenemen. En gelukkig heb jij dat heft helemaal in eigen handen. Maar de grote vraag is natuurlijk: hoe ga jij synchronisch leven? Ik geef je wat tips.

1. Stel je ervoor open

Ja, dat klinkt misschien als een open deur. Maar veel mensen laten hun cynische stemmetje de boventoon voeren. “Ja, uhuuh, het zal allemaal wel. Leuke toevalligheden komen nooit op mijn pad. Sterker nog: ik zou niet weten wat mijn eigen pad is!” Het mooie aan synchroniciteiten is dat ze voor iedereen beschikbaar zijn. Zij wijzen jou juist heel subtiel op jouw pad. Je hoeft dus helemaal geen vooruit gestippeld plan te hebben voor jouw leven. Dit ontvouwt zich vanzelf aan je, zodra jij de eerste stap neemt. Zeg gewoon tegen het universum: ok, ik geloof in jouw goedheid. Ik geloof dat jij mij gaat leiden op mijn pad.

2. Laat je cynisme varen

Lukt dat? Ok, mooi zo. Gooi dan een vraag het universum in. Daarmee ga je oefenen. Maak het niet gelijk te moeilijk. Vraag dus niet direct om een antwoord op grote levensvragen als: moet ik wel of geen kinderen nemen, moet ik ontslag nemen of moet ik mijn relatie verbreken? Die antwoorden krijg je allemaal wel zodra de tijd daar rijp voor is… Oefen eerst in kleine stapjes. Stel bijvoorbeeld een vraag zoals: hoe krijg ik medewerking bij dat lastige project, wat kan ik cadeau geven aan mijn vriendin, hoe vind ik een goede coach of welke leuke cursus kan ik gaan volgen om mijn ziel te voeden? Schrijf de vraag ergens op.

3. Let goed op alle signalen die je krijgt

Tuurlijk, de kans zit er in dat je de hele dag door bij ieder wissewasje denkt dat dit ‘een teken’ is. Maakt niet uit. Je zult steeds beter gaan inzien welke tekenen echt zijn en welke jij zelf (te rationeel) bedenkt. Let vooral op je gevoelens en emoties zodra je ‘een teken’ krijgt. Merk je dat je volschiet, dat je hart een sprongetje maakt, of dat je direct keihard gaat lachen? Dat zijn goede tekens! Hier zit je op het juiste spoor…..

4. Blijf goed voelen

Het kan zijn dat je in het begin dolenthousiast bent over een teken, maar dat je twijfel toch toeneemt. Onderzoek dat. Ben je misschien ergens bang voor? Hoe gek het ook klinkt: heel veel mensen zijn juist heel erg bang om vol in hun kracht te gaan staan. Dit brengt namelijk ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. Jij kiest voortaan voor jouw eigen geluk, voor jouw eigen leven. Je kunt de schuld dus niet meer zomaar op anderen afschuiven als jouw leven jou niet bevalt… Dat kan heel spannend zijn. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar! Laat die kansen niet aan je neus voorbijgaan en blijf je enthousiasme volgen.

5. Last but not least: bedank het universum!

Of…. Weet je wat? Begin daar maar alvast mee. Ja, stap 5 is eigenlijk ook stap 1. Bedank het universum nu alvast voor alles wat jij tot nu toe gekregen hebt. Een warm huis, lieve vrienden, stromend water, iedere avond een heerlijke maaltijd, een kopje thee als je wakker wordt… Het universum is dol op dankbaarheid. En als dank daarvoor stromen de synchroniciteiten vanzelf je leven binnen. Let maar op.

Lieke Meertens

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten