Fijne ervaringen aantrekken

By april 29, 2018 Your Soul

Fijne ervaringen aantrekken

Ben jij je altijd bewust van het feit dat je aantrekt wat je uitstraalt? Dat je werkelijk invloed hebt op dat wat je in je leven ervaart? Voel jij ook dat we echt de creators van ons eigen leven zijn? Aan de ene kant een heel fijn idee als je positieve ervaringen aantrekt in je leven, maar soms ook vervelend als je in een wat mindere fase zit.

Slachtoffer van de omstandigheden

Ik heb dit laatste als kind al gezien bij mijn moeder. Mijn moeder leeft niet meer, maar als ik terugkijk op, wat ik weet van haar leven dan zie ik dat mijn moeder zich altijd heeft geïdentificeerd met de nare ervaringen uit haar verleden. Hoewel ze echt, en dat zag ik ook als kind, heel erg hard haar best deed om haar verleden te overstijgen, heeft zij zich toch onbewust altijd een slachtoffer gevoeld van haar omstandigheden. De nare en soms zelfs redelijk traumatische dingen die ze had meegemaakt in haar jeugd, de scheiding met mijn vader. Het heeft haar, en ik snap dat heel goed, op een negatieve manier gevormd en zij is er verbitterd door geraakt.

Nare ervaringen aantrekken

Ik denk echt dat dit er de reden van was dat zij ook bepaalde nare ervaringen aantrok in haar leven. Bij mijn moeder uitte zich dat in heel veel ziek zijn, ze heeft in haar leven wel meer dan vijftig keer in het ziekenhuis gelegen. Maar ook in het feit dat zij het financieel niet goed had. Het feit dat ze van een bijstandsuitkering moest leven frustreerde haar enorm, omdat ze altijd keihard gewerkt had in de zaak die zij en mijn vader vroeger hadden (en die failliet is gegaan). En ook het vinden van een fijne levenspartner wilde, ondanks vele pogingen daartoe, maar niet lukken. Ik kan er nog altijd verdrietig van worden als ik me realiseer hoe haar leven is geweest en dat zij onder deze omstandigheden is gestorven.

Mijn drive het anders te doen

Daarentegen heeft het dit voorbeeld mij als kind onbewust ook enorm gestimuleerd om het ‘anders’ te gaan doen. Ik denk echt dat ik daar mijn drive vandaan heb om wel mijn oude shit en overtuigingen te overstijgen en mijn volle potentie te willen leven. Als ik terugkijk op mijn eigen leven, so far (want ik blijf nog een tijdje), dan zie dat ik, in tegenstelling tot mijn moeder, heel vaak wél de ervaringen aantrok, die ik wilde aantrekken in mijn leven. Al was ik me er voorheen nog helemaal niet van bewust hoe ik dat deed. Achteraf realiseer ik me dat dit te maken heeft gehad met mijn mindset.

Wonderen en oneindige mogelijkheden

Hoewel ook gevoelens van neerslachtigheid mij zeker niet vreemd zijn, heb ik me onbewust toch altijd gericht op het overstijgen van mijn kleine ‘ik’. Ik heb onbewust altijd contact gemaakt met de potentie in mij en ben, ondanks alle omwegen en versluieringen, toch altijd mijn essentie blijven voelen. En in die essentie bevindt zich grootsheid en creatiekracht. Daar bevinden zich de wonderen en de oneindige mogelijkheden.

Fijne ervaringen manifesteren

Dit gevoel van essentie, in combinatie met een sterke focus op datgene wat ik wens, waren en zijn voor mij de manier om fijne ervaringen in mijn leven te manifesteren. En natuurlijk voel ik me soms ook gewoon lekker even slachtoffer en ben ik ook niet altijd positief en optimistisch, dat zou ook best scary zijn 😉 Wat ik dan wel probeer is mezelf uit zo’n bui te tillen door mijn aandacht op iets te richten waar ik blij van word of waar ik dankbaar voor ben. Je zal zien dat een klein straaltje licht dan als snel kan uitgroeien tot een prachtige zon!

Wat wil jij aantrekken in je leven?

Lfs Caroline

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten