Einde van je relatie: einde van de wereld.. of?

By februari 15, 2016 Your Life

Einde van je relatie: einde van de wereld of ..?

Geschreven door Audrey Donate

Om mij heen zie ik het laatste jaar best veel relaties stuklopen. Mijn eigen relatie bestaat sinds het begin van de zomer ook niet meer. Het is niet zo gek, want er is veel gaande in de wereld en het universum en er veranderd veel in ons zelf.

Het einde

Het einde van je relatie kan heel heftig en pijnlijk zijn. Helemaal als je er niet zelf voor hebt gekozen. Je kunt er onzeker, verdrietig, boos etc. van worden. Het gevoel van afwijzing kan heel sterk zijn, helemaal als je (ex)partner verliefd is geworden op iemand anders. Het kan voelen als het einde van je wereld. Je weet het niet meer… En hoe naar het ook kan zijn, je kunt er ook voor kiezen er anders naar te kijken.

Crystal clear

Die keus heb ik gemaakt. Ik heb me 1 dag wanhopig gevoeld, ik had geen man meer, geen huis.. ik was er letterlijk doodziek van, enorm misselijk, knallende hoofdpijn… Maar de volgende dag zag ik het ineens crystal clear; het is precies goed zoals het is. Ik word hier nog sterker van dan ik al ben en ik kies voor MIJ. Ik ga goed voor mijzelf zorgen en mijzelf dat geven wat ik nodig heb; liefde. Eigenliefde. Dat is niet altijd makkelijk en gaat met vallen en opstaan. Maar dat is precies waar vaak zo’n tekort aan is. Je hebt het gevoel afgewezen te zijn door je ex partner, maar in feite wijs je jezelf dus af. Want als je echt van jezelf houdt, kan een ander jou niet afwijzen.

Een nieuw begin

Het einde van mijn relatie heeft voor mij voor een nieuw begin gezorgd. Er openen zich nieuwe deuren, ik voel me meer en meer verbonden met mijzelf. En ik zie het grote plaatje; het gebeurt niet voor niets. Er ligt een ander leven voor mij en ik ben enorm benieuwd.

Zielscontracten

Ik geloof in zielscontracten. Onze zielen sluiten ‘bondjes’, want we willen leren en relaties zijn er om van te genieten en om van elkaar te leren en te groeien. Soms ben je samen uitgeleerd. Is it time to move on en tijd om ieder op zijn eigen pad verder te gaan. En natuurlijk mag je verdriet hebben en is het heel belangrijk om de tijd te nemen om te verwerken maar geef je zelf wat je nodig hebt, wat je verdient. Liefde! Zoek de stilte op, maak verbinding met je hart en stel je open; wat kan ik hiervan leren? Wat wil ik echt? Luister naar je innerlijke stem.

Ik ben blij dat ik er op deze manier naar kan kijken en ik hoop dat dat ook voor jou geldt. Go for it en love yourself!

Audrey Donate

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Miranda
Miranda
6 jaren geleden

Dit is voor mij een droom, maar momenteel kan ik er nog niet zo naar kijken. Zoals je al schrijft voel ik me verdrietig en onzeker. Ik heb altijd geroepen dat als mijn man iets overkomt en ik er alleen voor komt te staan, het van mij niet meer hoeft. Nu heeft hij aangegeven van mannen te hebben gehouden en seksueel tot hen aangetrokken te zijn. Iets wat ik al dacht toen ik hem ontmoette, maar wat hij heeft beantwoord met ‘nee’. Daar vertrouwde ik op en niet op mijn eigen gevoel. En nu neem ik me dat kwalijk. En… Lees verder »

Sandra
Sandra
6 jaren geleden
Antwoord aan  Miranda

Lieve Miranda die knop zit er al, alleen kun je deze nu nog niet zien omdat het allemaal nog mistig voor je is. En dat is niet gek want dit heeft een diepe impact op jouw hele zijn. Maar het komt, vertrouw daarop. Door alle verdriet en pijn en als het je lukt, probeer elke dag te benoemen waar je dankbaar voor bent. Ik leef met je mee en wens je heel veel sterkte. Liefs San

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten