Door verlating naar liefde

By februari 22, 2016 Your Life

Door verlating naar liefde

Geschreven door Vanessa Leon

Daar zat hij… op de bank. De blik in zijn ogen vertelde mij zonder woorden dat het heel erg mis was. Ik wilde het niet weten en toch wist ik dat ik er niet voor kon vluchten. Het was al te laat, hij zat er al veel te diep in. Er viel niets meer te redden al deed ik alles om dat geloof toch nog vast te houden. Ik kon dit niet laten gebeuren. Het kan gewoon niet waar zijn. Maar het was wel waar. Hij is verliefd op een andere vrouw en hij wist zeker dat hij met haar zijn leven wilde delen.

Vader van mijn kinderen

De bodem verdween onder mijn voeten. Had ik het goed gehoord? Is de man waar ik 10 jaar mee samenleef, de vader van mijn dochter en nog ongeboren zoon mijn man niet meer? Kan dat gewoon op een maandagavond? Het is toch maandag? Ja het is absoluut maandag en er zouden nog zeker 3.432 maandagen komen. Want we zouden samen 100 worden!

Wat is er mis met mij?

Verliefd op een andere vrouw! Hoezo eigenlijk? Wat is er ineens mis met mij? Wat doe ik verkeerd? Zie ik er niet meer aantrekkelijk genoeg uit? Ben ik geen lieve betrokken vrouw geweest? Heb ik jou te weinig liefde gegeven? Was er veel te weinig tijd voor ons samen? Zitten we in een sleur, is het gezinsleven te saai? Maar daar kunnen we toch nog wel iets aan doen?!? En trouwens! Wie is die ander? Voor wie ruil je mij in? Is zij mooier, sexyer, spannender, boeiender, slimmer, interessanter, veelzijdiger, gezelliger, grappiger en liever voor jou dan ik? Hoe kan dat nou! Ik was jouw liefje, je zei nog iedere week hoe veel je van me hield en dat ik jouw mooie vrouwtje was. Hoe kan dit?!?

Intense pijn

Kaboem! Daar was de meest intense pijn en de diepste angst die ik ooit had gevoeld. Ik werd keihard gedumpt. Het voelde alsof ik ter plekke stierf. Ik voelde mij in een klap waardeloos. Ik voelde mij een niks, een nul, een wegwerp artikel. Ik had een heel leven opgebouwd met deze man en zag dit in geen velden of wegen aankomen. Ik dacht echt dat we voor elkaar hadden gekozen en dat we gelukkig waren. Ik was zwanger van ons tweede kind en was al bang genoeg, want het gezinsleven ging mij niet altijd makkelijk af. Hoe ging ik dit doen zonder hem!

De hel

Kronkelend op de grond in de foetushouding heb ik liggen huilen en schreeuwen. Neeeeee ik kan dit niet aan! Waarom gebeurt dit! Help me! Ik voelde mij moederziel alleen, al was ik het niet. Mijn lieve vrienden en familie deden alles om mij enigszins op te lappen. Mij kon het allemaal niks meer schelen, ik wilde mijn man terug. Ik wilde mijn gezin terug. En mezelf schandalig bezatten, kon ook niet want er zat een nieuw mensje in mijn buik. Voor mij was nog maar een ding waar. Ik leefde in de hel!

Identiteitscrisis

En ja, bij een big bang komen ook zeker de gênante acties je leven binnen vallen. Dat hoort er allemaal bij. Ik heb gepoogd genoegen te nemen met een open relatie om zo mijn gezin te redden. Ik heb alle kleuren haar van de regenboog op mijn hoofd uitgeprobeerd om mezelf soort van creatief van de straat te houden. En als ik dan toch bezig ben… hoppa we scheren gewoon even al mijn haar af! De identiteitscrisis van Britney Spears was er niks bij. Gelukkig heb ik een gezicht waar alles leuk op staat en heb ik genoten van de bevrijding uit het keurslijf waar ik jaren in zat. Het was een mooie en trieste tijd. Een dans tussen sterven en opnieuw geboren worden. Veel verwarring, vreugde en verdriet.

Nieuwe kijk

Nu kijk ik terug… Ouder en wijzer, mijn kapsel is iets tot rust gekomen inmiddels 🙂 Ik heb er alweer wat jaartjes een prachtige zoon bij. Het contact met mijn ex verloopt rustig (dat duurde wel even) en de kinderen komen graag bij hem en zijn vriendin. Ik zou liegen als ik zeg dat ik er nu totaal overheen ben. Het gaat goed met me maar gedumpt worden door je partner voor een ander gaat door merg en been. Het kost heel veel tijd en geduld met jezelf om dat een plek te geven. Ik werd gedwongen mezelf opnieuw uit te vinden. Helemaal vanuit mijn eigen view. Dat was dood eng maar achteraf het mooiste cadeau wat ik heb mogen ontvangen. Ik ben weer van mezelf gaan houden op een manier die ik voor mijn geboorte misschien al kende maar in dit leven voelt het nieuw. Ik heb kennis gemaakt met onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en een ander. Voor mij is het helder wat liefde is en wat niet. Dat heeft mij een geheel nieuwe kijk op het leven gegeven. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Schaamte

Ik schrijf mijn verhaal, omdat ik tijdens mijn rouwproces behoefte had aan verhalen van vrouwen die gedumpt waren. Ik kon ze maar weinig vinden. Ik schaamde mij soms dat dit mij overkwam. Alsof dit betekende dat ik niet meer zo goed in de markt lag, want anders koos hij toch wel voor mij? Ik zocht ook naar verhalen waaruit ik kracht en hoop kon putten want soms waren mijn diepe dalen gewoon te diep.

Huil maar meisje

Ik hoop bij deze dat ik jou steun, jij die nu in de prak ligt omdat jouw liefje het niet meer voor jou wil of kan zijn. Het is een verschrikkelijke en traumatische ervaring. Dat mag je erkennen, huil maar meisje. Laat je meevoeren in de pijn, ik weet hoe moeilijk dat is maar je er tegen verzetten maakt het nog pijnlijker. Als je voelt dat je er klaar voor bent… ga op zoek naar jezelf en jouw waarde. Wat zijn jouw passies? Weet je dat nog? Gebruik ze, het kan heel erg helend zijn. Als je het niet laten kan, stort je even in de armen van een ander als troost. Stalk zijn nieuwe geliefde op Facebook en drink die fles wijn leeg. Laat je donkere kanten vrij, doe het allemaal! Heb ik ook gedaan en heb daar nog steeds geen spijt van. Ik kon deze stappen niet overslaan.

Ik ben trots

Inmiddels voel ik mij een prachtige vrouw met heel veel mooie talenten die ik allemaal probeer te delen met de wereld. Ik ben een fijne maar pittige moeder voor mijn kids, die van aanpakken weet. Ik heb mezelf weer gevonden en wil niet meer terug naar het leven zoals het was. Ik ben trots op mezelf. Het leven is een groot surprise feestje waar ik van geniet. Ik ben liefde!

Ik wens jou heel veel liefde en kracht toe. Take care mooi mens <3

Vanessa Leon

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
L
L
8 jaren geleden

Ik schrik! Het verhaal waar ik midden in zit…!!! Ik hoop over een tijd het ook in te zien als een mooi geschenk.

Lieke
8 jaren geleden

Wat een prachtig, eerlijk oprecht verhaal. Dank voor het delen hiervan!!

Gerlinda
Gerlinda
8 jaren geleden

Story of my life, het is een echte rollercoaster van emoties geweest maar ben nu blij dat het mij is overkomen. Ik wordt en ben weer helemaal mezelf en dat voelt heel bevrijdend.

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten