Door toelaten naar een leven in heelheid

By februari 20, 2018 Your Life

Door toelaten naar een leven in heelheid

Geschreven door Vanessa Leon

Wennen aan wie ik nu ben, dat is de fase die mij vol vreugde en dankbaarheid een tikkeltje overvalt. Er komen per dag tig oude verhalen voorbij in mijn bovenkamer, de oude gewoonte mezelf klein te prediken staat niet uit en er ontvouwt zich ook een pijntje bij. Toch is alles anders want het neemt geen loopje meer met mij. Ik voel het en het is welkom, in zachtheid laat ik het slechte nieuwtje dat een oudje is, zijn verhaallijn doen. Er echt naar luisteren lukt al niet meer want ik vind het gewoonweg niet interessant. Oud verhaal, die ken ik nou wel, boring. Het nieuwe in mij is wat me heel erg boeit.

Patronen doorzien

Het is een wereld van verschil, het lijkt wel of ik het licht heb gezien. Het zal allemaal wel loslopen, ik ga er niets groots aan hangen. Al vijf volle jaren ben ik mezelf aangegaan en heb ik mij zo bewust als ik kon ingezet om mijn patronen te doorzien en los te laten. Dat loslaten… ik voel de grote shift meer in het toelaten. Vechten tegen helpt niks en iets loslaten wat gezien en geliefd wil worden lukt niet. Lief zijn voor jouw eenzame en verlaten delen, dan zal het minder hard gaan schreeuwen om aandacht. Toelaten in plaats van loslaten, bleek voor mij de sleutel naar heelheid en bracht het oude verhaal een nieuwe stem, een zachte.

Geen reden voor afwijzing

Dus ja ik ben aan het wennen aan de nieuwe ik. Alles wat mijn pad kruist ontvang ik met een open blik, ook dat wat niet zo aangenaam is. Er is geen reden om het af te wijzen want het kan mij niets doen, er is geen dreiging. Ik kijk het aan en vraag me af wat het van mij wil. Voel ik dat er een mooie les te leren valt dan mag het blijven, het verlaat mij als de klus geklaard is. Voel ik dat het op geen enkele manier met mij resoneert dan dank ik de poging aan te haken en geef ik een heldere ‘nee’ terug. Ik ben de baas over mijn eigen leven en neem verantwoordelijkheid.

Zin in het leven

Op het moment sta ik áán in alles wat ik ben. Het voelt heerlijk en voorziet mij van de beste voeding ever, een gezonde portie levensenergie. Iedere dag voel ik zin in het leven en ben nog steeds een realist met een nuchter randje. Op mijn voorhoofd staat een dikke ‘JA’ en dat wordt gezien. Fijne kansen weten hun weg naar mij te vinden met hele prettige mensen die zich tot mij aangetrokken voelen, wonderlijk verschijnsel. Mijn energie is open, zacht en verliefd. Ik vind mezelf een mooi mens en zie de schoonheid in ieder ander. We zijn allemaal mooie mensen, een wereld vol prachtige wezens.

Heel veel knuffelen

Het leven is geen sprookje maar het begint er wel aardig op te lijken :-). Soms kan ik al dat moois nog niet geloven maar het ontkennen is onmogelijk geworden. Nog steeds ervaar ik uitdagingen of een dipje maar is dat erg? Nee hoor, het is gezond. De cyclus van het leven… leven versus dood, schoonheid versus verderf, ik zie er geen misvorming in. Het is wat het is en vervelende dingen gaan altijd voorbij. Elkaar steunen in moeilijke tijden is het enige dat we hoeven te doen, knuffelen… heel veel knuffelen. In iedere uitdaging en dip ligt een kans… een kans op nog meer liefde voor jezelf. Ontvang die mooie kans en geef je over. Het leven is te vertrouwen.

Het is leven

Mijn pijntjes voelen niet meer zwaar. Het is mij helder dat het steeds weer een poort is naar het licht, steeds sterker licht. Zoals een baby die zich door het geboortekanaal naar het aardse leven worstelt. Het is goed, het is nodig, het is leven. Ik accepteer en ben gelukkiger en lichter dan ooit. Genieten, spelen, ervaren, uitproberen, ontdekken, leren, delen, rusten, lachen, huilen, creëeren, I love it en het biedt zich iedere seconde vrijwillig aan.

De weg terug naar je hart

Wil jij dat laatste zinnetje hierboven ook weer toelaten in jouw leven? Kom dan bij mij zingen. Als Vocal Coach kan ik jouw helpen de weg terug te vinden naar het hart, naar jouw levenslustige zelf. Als de stem jouw weg is naar meer geluk dan voel je dat nu omdat je hart een sprongetje maakt bij het lezen van deze tekst. Neem dat sprongetje serieus en neem contact met mij op voor een proefsessie ‘Zing je Vrij!’. Tot snel mooi mens.

Liefs Vanessa

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties