Dikke vette angst

By oktober 27, 2018 Your Soul

Dikke vette angst

Feel the fear and do it anyway schreef ik laatst nog in mijn blog. Nou dat heb ik geweten! Wie heeft ooit beweerd dat uit je comfortzone stappen makkelijk was?

Hooggespannen verwachtingen

Mijn god wat heb ik, tijdens het geven van mijn allereerste online workshop, peentjes gezweet zeg! Het thema was ook nog eens ‘Stap in je Grootsheid’, dus dat schepte nogal wat verwachtingen, dacht ik zo..

Supergelikt verhaal

Omdat ik natuurlijk van tevoren al wist dat ik het spannend zou vinden, had ik, althans de perfectionista in mij, natuurlijk een supergelikt verhaal voorbereid. Uitgetikt en wel lag dat keurig naast me tijdens de ‘live’ opname waar honderden mensen naar keken.

Dikke vette angst!

En waar ik zo bang voor was gebeurde, want op het moment van de aftrap kwam ie keihard inkicken… Angst! Dikke vette Angst! Alle technieken die ik in de loop der jaren van Jan Geurtz heb geleerd om met heftige emoties om te gaan volstrekt vergetend, begon ik nog dapper mijn verhaal. Maar de mist trok op en op een gegeven moment blokkeerde ik totaal. Er kwam geen stom woord meer uit me. Oeff my worst nightmare! Althans die van mijn perfectionista.

Even neerdalen

Luz, op wiens verzoek ik de online workshop hield, saved my day door een meditatie in te zetten, waardoor ik even een paar minuten kon neerdalen.

Meer vanuit mijn hart

Wat er daarna gebeurde vond ik wel opmerkelijk. Want, door mijn blokkade, was ik totaal mijn structuur kwijt en had ik eigenlijk geen idee meer wat ik nou eigenlijk had voorbereid. Ik kon dan ook niet anders dan me kwetsbaar opstellen, wat geen bewuste keuze was overigens, en aan de kijkers uitleggen waar mijn angst (mijn gepest worden door de groep-ervaring) vandaan kwam. Ik liet, mijn voorbereide verhaal los en begon meer uit mijn hart te spreken. En jeetje wat een verschil is dat zeg, als je hoofd niet meer meedoet! Mijn angst ebde weg en het verhaal vloeide weer (al was mijn perfectionista nog niet echt tevreden)

Had het niet willen missen!

Maar weet je wat nu het gekke is? Ook al was mijn workshop voor mijn gevoel niet de succeservaring waar ik op had gehoopt, en ook al kwam mijn innerlijke criticus na afloop ook nog op bezoek, toch had ik deze ervaring niet willen missen. Het heeft me namelijk weer meer inzicht gegeven op datgene waar nog licht op geschenen mag worden en wat nog heling behoeft.

Dus in plaats van mezelf neer te sabelen, ga ik vandaag maar eens lief voor mezelf zijn!

Lfs Caroline


ps. de lieve reacties tijdens en na de workshop waren overigens hartverwarmend. En achteraf hoorde ik dat veel dames niet eens door hadden dat ik zo nerveus was! Mijn zelfbeeld en de realiteit liggen blijkbaar nogal uit elkaar 😉

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten