De terugkeer naar liefde

By oktober 30, 2018 Your Soul

De terugkeer naar liefde

Ik wil graag mijn ontroering met jullie delen na het lezen van het boek van Marianne Williamson, ‘Terugkeer naar liefde’.

Leven vanuit angst

Marianne geeft in het boek haar zienswijze op het boek ‘Een cursus in Wonderen’ en beschrijft hierin de situatie dat de mensheid massaal de weg is kwijtgeraakt door niet vanuit liefde te leven, maar vanuit angst. Haar boek raakt me diep omdat ik het zo herken. Niet alleen in de wereld om me heen, je hoeft maar een journaal aan te zetten om te weten wat een puinhoop het is, maar ook vanuit mijn eigen leven.

Harnas om te overleven

Ook ik heb, net al vele van ons, jarenlang een leven geleidt vanuit angst. Dat begon al in mijn kindertijd op het moment dat ik leerde dat ik een harnas nodig had om te overleven. Opgroeien in een onveilig gezin, met een alcoholistische vader en een moeder die zelf zwaar was getroffen door haar jeugd, en hevig gepest worden op school hebben er destijds toe geleidt dat ik mezelf heb wijsgemaakt dat ik perfect moest zijn. Want als ik maar perfect genoeg ben dan kan niemand me meer raken!

Goedkeuring van anderen

Dit heeft geresulteerd in een leven waarin ik keihard mijn best deed om aan het perfecte plaatje te voldoen. Ik ben, hoewel dat niet gebruikelijk was binnen ons gezin, gaan studeren en ben de advocatuur ingegaan. Want.. als je advocaat bent dan ben je iemand! En daar hoorde natuurlijk ook een bepaalde materiële lifestyle bij. Alles om maar de goedkeuring van anderen te ontvangen en, achteraf bezien, mezelf maar goed genoeg te voelen.

Dan pas goed genoeg

Maar hoe hard ik ook mijn best deed om aan ‘the perfect picture’ te voldoen, hoe ongelukkiger ik werd. Ik moest steeds harder mijn best doen om voldoening te krijgen en had altijd wel ‘projecten’ lopen in de -onbewuste- hoop dat als dat voor elkaar was, het dan pas echt goed zou zijn en ik dan gelukkig zou worden. Dat ik die voldoening niet zou krijgen wist ik toen natuurlijk nog niet.

Wake-up call

Totdat de dag kwam dat het lijntje brak. Ik werd op een ochtend wakker en zei tegen mezelf ‘Car dit kan zo niet langer. Ik kan mezelf niet langer opblazen en op mijn tenen lopen’. Ik had te lang iets gedaan wat tegen mijn natuur in ging en er werd (zo zie ik dat nu) van hogerhand ingegrepen. Ik liep tegen een burn-out aan en ben gestopt met de juristerij.

Een periode van soul searchen brak aan, waarbij ik mezelf eens goed onder de loep heb genomen. ‘Wat blijft er van mij over zonder die status en materie en waar word ik nou echt gelukkig van’, waren de vragen die mij destijds bezighielden. Geen gemakkelijke tijd want pas op het moment dat ik naar binnen ging kijken ging er ook een klein beerputje open. Maar achteraf gezien met een goed doel.

Mezelf leren kennen

Ik leerde mezelf beter kennen, kwam erachter vanuit welke belemmerende overtuigingen ik leefde en welke patronen maakte dat ik was geblokkeerd, waardoor ik in een leven terecht was gekomen dat helemaal niet bij me paste. Ik ben daardoor, dat ging niet heel bewust maar het gebeurde gewoon, meer vanuit mijn hart gaan leven.

Mooie ontwikkelingen

De periode daarna ben ik mezelf gaan richten op de nieuwe mij, heb een coachopleiding gevolgd en kwam erachter dat ik er blij van werd om mensen een stapje verder te helpen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het ging weer stromen, mijn hart stond open en er kwamen mooie ontwikkelingen op mijn pad, waaronder de oprichting van inspiratieplatform Shine! Nu drie jaar later pretendeer ik helemaal niet er te zijn, want er komen dagelijks uitdagingen op mijn pad die van mij vragen naar binnen te keren en mijn kleine ik’je te overstijgen (en hoe bloody moeilijk is dat!).

Hoe mooi zou het zijn..

Maar ik kan zo nu en dan al een glimp opvangen van hoe het is om wel de angst te overstijgen en enkel vanuit liefde te leven. En het gevoel wat daarbij loskomt is zo mooi en zo groots dat ik het iedereen gun. Want hoe mooi is de wereld als we allemaal onze eigen angsten onder ogen zouden zien en die niet meer op anderen projecteren! En hoe mooi is de wereld als we ons allemaal herinneren dat het liefde is waar het om gaat! Dat angst alleen maar een obstakel is die liefde blokkeert en het enige dat we hoeven doen is te accepteren en voelen dat we bang zijn en van onszelf gaan leren houden.

Naar meer zelfliefde

Want daar begint natuurlijk alles mee, van jezelf houden en zelf weer stralen. Want zoals Marianne dat zo mooi zegt in haar boek… ‘Als we zelf in het licht gaan staan, dan geven we ook anderen toestemming hetzelfde te doen’ Met als wonderschoon resultaat: de terugkeer naar en van liefde!

Straal je mee?

Liefs Caroline ❤️

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Caroline
Caroline
7 jaren geleden

Ik ben heel blij met jou op Facebook en alles wat je deelt.

Herkenbaar, mooi, inspirerend.

❤️

Caroline
Caroline
7 jaren geleden

Daarnet het verkeerde emwil in getypt ??

Gerhard
Gerhard
3 jaren geleden

Goed beschreven en zo ontzettend waar! Als je het begrijpt vallen de puzzel stukken precies op hun plek. Ik gun iedereen de inzichten en wijsheden die hierin beschreven worden. Op het diepste moment in mijn leven kwam dit boek op mijn pad en het kon niet beter. Echt het mooiste boek wat ik tot nu toe heb gelezen. Ik probeer elke dag vanuit het perspectief van “terugkeer naar liefde” te leven en het geeft zoveel rust en blijdschap. God is Liefde en draait Het (volgens mij dan) om!!

Fijne dag allen…
Liefs Gerhard

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten