De helende kracht van schrijven

By juli 31, 2017 Your Life

De helende kracht van schrijven

Geschreven door Lieke Meertens

Hield jij als tiener een dagboek bij? En heb je deze nog wel eens teruggelezen? Ik wel. Hilarisch, die ophef die ik (innerlijk) kon maken over een vriendinnetje dat nét iets meer sjans bij de jongens had. Hield jij als tiener een dagboek bij? En heb je deze nog wel eens teruggelezen? Ik wel. Hilarisch, die ophef die ik (innerlijk) kon maken over een vriendinnetje dat nét iets meer sjans bij de jongens had. Maar diep van binnen wist ik wel al heel goed wat me te doen stond. Mijn gevoelens en emoties van me afschrijven. Hoppakee, het papier op. Zodat de frustraties niet bleven rond woekeren in mijn hoofd.

Terug in mijn hart

Inmiddels, ruim 20 jaar later zijn de vriendinnen van toen uit het zicht verdwenen. Maar mijn dagboek is terug van weggeweest. Omdat ik weet welke enorme kracht er schuilt in het opschrijven van je diepste emoties, dromen, wensen en verlangens. Wat een energie en levenslust heeft dat weer in mijn leven gebracht! Jaren geleden schreef ik mezelf uit mijn burn-out, terug in mijn hart. En sindsdien heb ik mijn pen en papier niet meer in de steek gelaten.

Innerlijke stem

Door dagelijks te schrijven, begrijp ik mezelf veel beter. Ik doorzie mijn blokkades. Ik ben creatiever geworden. Ik blijf mindful. En het is makkelijker om me af te stemmen op mijn innerlijke stem. En het allerleukste: doelen en plannen die ik bedenk, maak ik ook echt wáár. Door te schrijven ontstaat er namelijk een enorme wilskracht. Vind je het lastig om een dagboek bij te houden? Dan is de kans groot dat je het te netjes probeert te doen. Of te perfect.

Neem jezelf het volgende voor:

– Het hoeft niet mooi geschreven.
– Het hoeft niet lang te zijn.
– Er mogen talloze fouten instaan.
– Het hoeft niet eens te kloppen wat je schrijft.
– En al zet je maar 1 woord op papier per dag: dan is dat al krachtig.

Alles mag

Jouw dagboek is jouw heilige plek. Alles mag daarin en niets moet. Wil je met grote letters de kwaadheid van je afschrijven? Doen! Ben je verliefd en wil je alleen maar hartjes tekenen? Doen! Wil je een verlanglijstje maken? Doen!

Training

Wil je wat extra schrijfmotivatie om lekker op stoom te komen? Dan is de videotraining ‘Secrets of your Heart’ een enorme aanrader. Hierin begeleid ik jou door diverse schrijfoefeningen heen. Schrijfblokkades worden opgelost en zo kom je uit bij de diepste verlangens van jouw hart.

Bye bye writer’s block
Hello Diary!

Lieke Meertens

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten