De angst voor loslaten

By oktober 30, 2018 Your Soul

De angst voor loslaten

Ken je dat? Dat je eigenlijk voelt dat het tijd is om iets of iemand los te laten, maar dat je als de dood bent om dit ook echt te doen?

Angst voor het onbekende

Vaak blijven we te lang aan iets of iemand vastklampen uit angst. Angst voor verlies, angst voor het onbekende, angst omdat we nog niet weten wat ervoor in de plaats komt. Angst is het domein van ons ego. Ons ego hecht zeer aan het bekende en het oude vertrouwde en ervaart verandering en onzekerheid als levensbedreigend. Daarom houden we dus liever vast aan hetgeen we kennen, ook al weten we in ons hart, en soms zelf ook met ons hoofd, dat datgene niet meer bij ons past of niet meer goed voor ons is.

Te lang vastklampen

Ik ken deze situatie maar al te goed en heb in mijn leven verschillende keren meegemaakt, dat ik te lang vastklampte aan een baan, een relatie en situaties die niet meer goed voor me waren. Ik zie nu dat het echt killing is om te lang in ‘iets’ te zitten dat niet in lijn ligt met wie ik werkelijk ben en voel gelukkig steeds sneller als dat het geval is.

Als het niet meer stroomt

Hoe ik dit merk? Aan het feit dat iets niet meer stroomt, ik steeds meer weerstand voel bij iets of iemand, aan iets dat knaagt en niet meer goed werkt. Aan het feit dat iets me meer energie kost dan dat het me energie oplevert. Ik voel tegenwoordig steeds sneller aan mijn systeem, mijn lichaam en mijn gemoedstoestand, wat een geweld in mezelf eigenlijk aandoe door voor iets te kiezen wat ik eigenlijk niet ben. Ik word er gespannen van en moe.

Het anders gaan doen

De eerste stap voor bewust voor jezelf kiezen gaat dus over herkenning, je bewust zijn van de situatie, van de signalen die je krijgt, van hetgeen jouw ziel je te vertellen heeft. En als je daarnaar durft te luisteren, want er is vaak heel veel moed voor nodig, dan breekt de fase aan dat je het anders kunt gaan doen.

Durf!

Durf voor jezelf te kiezen en in het diepe te springen, ook al weet je nog niet wat ervoor in de plaats komt. Durf die deur te sluiten, ook al weet je nog niet wat de toekomst je brengt. Want het is echt zo dat als je de ene deur sluit, er altijd een andere opengaat.

Je wordt er altijd voor beloond!

Vertrouw erop dat, zodra je de stem van je ziel volgt, er altijd iets moois ontstaat. Iets dat helemaal bij jou past en waar jij gelukkig van wordt. En weet dat je, als je liefde voor jezelf verkiest boven de angst van het ego, het Universum je altijd beloond voor jouw moed!

Waar kies jij voor?

Lfs Caroline ❤️

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten