Bij jezelf terugkomen met rebalancing

By februari 1, 2018 Your Health

Bij jezelf terugkomen met rebalancing

Geschreven door Lisette Thooft

Een jaar of vijf geleden was ik bij een astroloog die uit de sterren las dat ik in mijn jeugd een ‘wond op de authenticiteit’ had opgelopen. “Het zou goed voor je zijn om professioneel aangeraakt te worden,” zei hij en hij gaf me de naam van een ervaren Rebalancer. Ik ging niet, want ik vond dat een beetje griezelig klinken, ‘professioneel aangeraakt’. Wat doen ze dan? Waar raken ze je aan? Hoezo professioneel?

Het sprak me niet aan

Het jaar erop kwam ik weer eens bij diezelfde astroloog, en hij vroeg of ik al naar de Rebalancer was gegaan. “Nee,” zei ik, “het sprak me niet zo aan.” “Ga nou,” zei hij. “Het is voor iedereen goed, maar voor jou is het een must.” Nou ja, wat moet, dat moet, dacht ik, en ik maakte een afspraak. Onderweg raakte ik verdwaald want er was een wegomlegging en ik kwam twintig minuten te laat, hevig uit mijn comfortzone en doodnerveus.

In proces

De Rebalancer bleek echter een super vriendelijke man en hij was een en al begrip en acceptatie. Enigszins gerustgesteld klom ik in mijn ondergoed op de massagetafel. Hij ging aan mijn hoofdeind zitten en legde twee warme handen onder mijn rug. En wachtte. Ik zal goed opletten wat hij doet, dacht ik, maar binnen een paar minuten was ik dat idee kwijt want ik ging totaal ‘in proces’, zoals dat heet in jargon. Ik kwam patsboem in oude pijn terecht en mijn tranen stroomden, ik rilde en klappertandde van angst, ik schopte van woede.

Klein gehouden

Ik had geen idee wat de Rebalancer deed, nou ja, iets massage-achtigs… Ik wist alleen dat dit heel, heel goed voor mij was. Want wat er loskwam, was wat al die jaren had vastgezeten in mijn lijf, wat mij had verkrampt, nerveus had gemaakt, in mijn hoofd had gejaagd en klein had gehouden. Toen ik na twee uur buiten stond, was het alsof er een frisse wind had geblazen door mijn ziel. Ik voelde me vanbinnen ruimer, vrijer en rustiger. En ik wist: dit is het. Hier moet ik zijn. Dit is mijn bestemming.

Uitzonderlijke ervaring

Inmiddels ben ik zelf bijna afgestudeerd als Rebalancer. Ik weet nu dat mijn eerste ervaring nogal uitzonderlijk was: lang niet iedereen spat meteen de eerste keer zó uit elkaar van emotie als ik, destijds. Ik was dan ook rijp als een tomaat en het was ook een uitzonderlijk begaafde en ervaren Rebalancer: Wilko Iedema, tegenwoordig met lange wachtlijst. In zijn praktijk lijkt er een soort morfisch veld te hangen waar je direct in ontspant, omdat iets in je registreert: hier mag ik alles voelen wat ik nooit eerder mocht voelen, maar wat er wel is, in mij. Dat is het veld van de Rebalancing. Maar ook als je niet direct ‘in proces’ gaat, is een Rebalancing sessie een verademing. Op zijn minst is het een heerlijk ontspannende massage die je dichterbij jezelf brengt. Op zijn best gebeuren er wondertjes.

Lisette Thooft

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten