Jouw koers bepalen

By oktober 29, 2018 Your Soul

Hoe jouw intenties jouw koers bepalen

Ben jij je bewust van jouw drijfveren en het ‘waarom’ achter de dingen die je wenst en doet? Ofwel is jouw gedrag en zijn jouw wensen afkomstig vanuit jouw ego of vanuit jouw hart?

Zuivere intenties

Dat is de vraag die ik de laatste tijd vaak stel bij de dingen die ik doe en wens. Waarom ik mezelf die vraag stel? Omdat ik heb gemerkt dat mijn intenties de koers van mijn leven bepalen. Hoe zuiverder mijn intenties zijn, hoe meer ik dat in mijn leven aantrek wat ik werkelijk nodig heb en hoe ‘echter’ en authentieker, en daardoor fijner, mijn leven wordt.

Ego aan het roer

Nu ik me hier bewust van ben zie ik ook, hoe vaak mijn ego aan het roer heeft gestaan. Ego heeft een hekel aan nare gevoelens en ik zie nu dat veel van de dingen die ik deed of verlangde onbewust waren bedoeld om een gevoel van ‘leegte’ op te vullen.

Geen goed fundament

Om hiervan een voorbeeld te geven. Vijf jaar geleden, zo rond mijn 40e kreeg ik het opeens op mijn heupen en was ik er heilig van overtuigd dat ik nog een tweede kind ‘wilde’. Voor zoverre je hierin iets te ‘willen’ hebt. Dit, terwijl mijn partner Martijn en ik, tot die tijd, heel bewust hadden besloten het bij een kind, onze dochter Kate, te laten. Hoewel ik mijn kinderwens op dat moment heel sterk voelde en dit gevoel bijna een eigen leven ging leiden en de overhand nam, kwam ik op een gegeven moment tot inkeer. Ik werd me er ineens van bewust dat ik graag nog een kind wilde, om mijn gevoel van eenzaamheid en mijn gevoel van ‘alleen zijn’ mee toe te dekken. Ik besefte me ineens dat dit een manier was om het eenzaamheidsgevoel dat ik, al van kinds af aan met me meedroeg en draag, te maskeren. Ik wilde het gat opvullen dat ik voelde. Je snapt dat dit niet echt een goed fundament is om een dergelijke ‘life changing’ keuze op te baseren.

Beslissing bijstellen

Ik ben achteraf dan ook heel blij dat ik me hier op tijd van bewust werd, waardoor ik, en Martijn was het hier gelukkig ook mee eens, mijn beslissing heb kunnen bijstellen. Kate is overigens ook heel blij met het feit dat ze enig kind is gebleven (dan hoeft ze niet te delen ;-)).

Leven zonder illusies

Vraag je dus altijd bij alles wat je wenst of verlangt, maar ook bij hetgeen je doet, af: waarom wil ik dit en waarom doe ik dit? En kijk in alle eerlijkheid en zonder oordeel, en dit is soms best lastig, naar jouw intenties. Wat is jouw drijfveer om dit te willen of doen? Wil of doe je dit omdat je iets niet wilt voelen? Doe het dan niet en voel wat er te voelen is. En ja, soms is dat heel spannend, maar neem van mij aan, in the end word je daar altijd beter van en verrijkt het je leven. En geef nou toe, jij leeft toch ook liever vanuit authenticiteit en eerlijkheid dan vanuit illusie?

Waar mag jij nog eerlijk en oordeelloos naar kijken?

Lfs Caroline ❤️

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LiekeShine!Simone Hanstede Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Simone Hanstede
Gast
Simone Hanstede

Oei deze is moeilijk. Ik wil heel graag buitenaf wonen. Kom zelf van een kleine boerderij. Nu in een woonwijk wonende ervaar ik de hectiek om mij heen en niet de rust van het buitenleven. Het buitenaf wonen levert mij de mogelijkheid om mijn coachingspraktijk verder door te starten omdat mijn paard dan thuis kan komen. Is het dan intentie omdat ik de rust mis of terug wil naar hoe het vroeger was? Krijg hier niet echt een goed antwoord op. Ook niet nu ik dit zelfs zwart op wit zie staan

Lieke
Gast

Wat een mooi artikel! Heel goed inderdaad om je wensen zo onder de loep te nemen en te onderzoeken.

Koekje erbij? Ook deze website bevat cookies. Door het bezoeken van deze site, stem je hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten